Comunicació

Notes de prensa

Toledo informa a la Comunitat Portuària del rècord de tràfics a PortCastelló

18 July 2017

18-07-2017

El port de Castelló començarà a treballar en un nou Pla Estratègic després d’assolir els objectius marcats al pla vigent

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha informat durant l’última trobada del Comitè de Competitivitat de les noves taxes i bonificacions que han entrat en vigor al port de Castelló després de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat. La reducció de taxes i increment de bonificacions és possible gràcies als bons resultats econòmics del port de Castelló, ja que per llei, no poden aplicar-se si no s’obté una determinada rendibilitat.

A més a més, Francisco Toledo ha informat de la fase en la qual es troba la nova valoració dels terrenys de l’Autoritat Portuària, que suposarà un estalvi de 600.000 euros a l’any als concessionaris. PortCastelló ha conclòs tots els tràmits de la seua competència després de l’exposició pública de la proposta i la resolució d’al·legacions i ara està en mans del Ministeri continuar la tramitació per a la seua aprovació definitiva.

El president de l’Autoritat Portuària ha aprofitat el fòrum per a donar a conèixer les últimes dades de tràfic de mercaderies corresponents al mes de juny, que es tanca com al millor mes de la història del recinte portuari castellonenc, a l’haver sobrepassat per primera vegada els 1,7 milions de tones en un mes, i superar el rècord anterior en 100.000 tones.

Les noves mesures econòmiques, juntament a la proposta del Consell d’ubicar l’estació intermodal a l’entorn del port de Castelló, faran de PortCastelló “un port més competitiu, capaç de respondre a les actuals demandes, totalment connectat, amb possibilitats de creixement i, per tant, de generar més ocupació i economia”, ha explicat Francisco Toledo davant del Comitè de Competitivitat.

Per la seua part, el director del port de Castelló, Roberto Arzo, ha realitzat una repassada als avanços del Pla Estatègic 2013-2017, i ha destacat el seu grau d’execució gràcies a la col·laboració de la Comunitat Portuària. Entre altres qüestions, s’ha referit a la planificació de les inversions al 2017 en matèria d’intermodalitat, i a les accions mediambientals amb la posada en marxa d’una nova operativa portuària per a granels sòlids i l’adquisició de barreres anticontaminació.

Arzo ha avançat que a partir de setembre es començarà a treballar en el desenvolupament d’un nou Pla Estratègic, després que el pla que encara està en vigor fins a desembre haja complit amb tots els objectius marcats.

Al Comitè de Competitivitat estan representats tots els grups d’interès que participen en l’activitat de PortCastelló, tant públics – com Capitania Marítima, ADIF o la pròpia Autoritat Portuària- com privats, -agents de duanes, consignataris, estibadors, concessionaris i transitaris. El seu objectiu és vetllar pel compliment del Pla Estratègic del port.

 

Vull rebre les notes de premsa