Comunicació

Notes de prensa

Toledo anuncia una nova valoració de terrenys

27 January 2017

 

20-01-2017

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló agraïx l’esforç de la Comunitat Portuària per a aconseguir un 2016 de rècords en tràfics de mercaderies.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha anunciat durant una trobada amb el Club Propeller de Castelló una nova valoració dels terrenys de l’Autoritat Portuària que suposarà un estalvi del 10% als concessionaris del port de Castelló.

Cal recordar que al 2008 es va aprovar una valoració de terrenys de l’Autoritat Portuària que va suposar un gran increment de valor, ja que es va arribar al valor màxim. Aquesta valoració port ser revisable als deu anys i per a escometre-ho quan siga possible, l’Autoritat Portuària de Castelló ha encarregat una ponència de valors que els revise.

Segons els primers estudis, el valor dels terrenys podria baixar un 10% de mitjana, la qual cosa suposarà una rebaixa del 10% en la taxa d’ocupació que paguen els concessionaris del port i una minva d’ingressos de l’Autoritat Portuària en tal concepte d’ aproximadament mig milió d’euros anuals.

Atès que el tràmit del procés de revisió és llarg, el pla del president de l’Autoritat Portuària és “iniciar-lo el més aviat possible  perquè estiga finalitzat al 2017 i els nous valors entren en vigor quan siga legalment possible”, ha explicat Toledo. “El nostre objectiu és obtenir una valoració dels terrenys més acord amb els valors del mercat, ja que ara estan clarament sobrevalorats”.

Amb aquesta disminució de l’import de taxes es pretén augmentar la competitivitat del port. “Serà més barat operar en ell, i per tant més eficient”, ha indicat el màxim responsable de l’Autoritat Portuària.

Toledo també ha fet extensiu als membres del Propeller Club Castelló el balanç de tràfics de 2016 a PortCastelló i el Pla d’Inversions fins al 2021. En aquesta línia, Toledo ha agraït l’esforç de la Comunitat Portuària per a tancar un 2016 “més que positiu per al port”, en batre rècords en tones totals de mercaderia (17 milions de tones), en tràfic de granels sòlids, mercaderia general, número de contenidors moguts, vaixells escalats i número de països amb els quals es manté relació comercial.

Sobre les inversions, Francisco Toledo ha informat durant la trobada que hi ha planificades actuacions en els pròxims anys per un import de 157 milions d’euros. D’ells 31 milions són fons propis de l’Autoritat Portuària de Castelló, uns altres 33 provenen del Fons Financer d’Accessibilitat Terrestre Portuària, 12 milions del Banc Europeu d’Inversions i cal destacar la partida de 81 milions d’euros per al nou accés ferroviari sud contemplada per primera vegada per Ports de l’Estat.

“Les xifres aconseguides durant 2016 ens permeten consolidar el port de Castelló entre els primers del sistema portuari espanyol i reflectixen el treball ben fet i l’esforç realitzat per la Comunitat Portuària”, ha conclòs Toledo.

El Propeller Club Castelló  és una associació sense ànim de lucre que agrupa professionals de tots els àmbits vinculats amb el sector marítim del Port de Castelló. Es reunix regularment per a intercanviar punts de vista sobre el sector i conèixer les últimes novetats. Actualment està presidit per Carlos Vicedo.

 

Vull rebre les notes de premsa