Comunicació

Notes de prensa

Stella Maris inaugura la seua seu al port de Castelló

7 July 2017

07-07-2017

L’Autoritat Portuària cedeix el local des del qual prestarà assistència i atenció als marins que recalen a PortCastelló

“Avui és un dia d’alegria perquè el port de Castelló creix en solidaritat amb l’Stella Maris”. Així s’ha expressat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, a l’acte d’inauguració del local que la institució ha cedit per a rebre i acollir a les tripulacions que recalen a PortCastelló.

El local ha sigut beneït pel bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López, en un acte que ha comptat amb la presència d’autoritats de l’Ajuntament de Castelló, Capitania Marítima, empreses consignatàries, així com representants de Stella Maris de Tarragona i Barcelona, entre altres.

Stella Maris-Castelló ha obtingut també l’ajuda de la Federació Internacional de Treballadors del Transport (ITF), una organització amb seu a Londres i que aglutina a quasi 700 sindicats de tot el món.

Es tracta d’un local de més de cent metres quadrats, ubicant enfront del jardí del Port, a l’inici de l’avinguda Ferrandis Salvador, i que serà atès per voluntaris. El local ha estat remodelat per complet per a albergar els serveis que prestarà l’organització social i compta amb connexió wi-fi, saló de jocs, ordinadors i un espai de lectura.

El president de l’Autoritat Portuària ha destacat el paper essencial i bàsic del voluntariat de l’Apostolat del Mar en aquest projecte que avui comença a caminar. Es tracta de persones en la seua majoria vinculades professionalment a la mar que oferiran a les tripulacions que arriben al port de Castelló informació dels serveis als quals poden accedir, possibilitat de trasllats a terra perquè mantinguen contacte amb les seues respectives famílies a través d’internet, demanar assessorament laboral, ser cuidats i acompanyats en cas d’infermetat o ingrés clínic, informació turística o assistir a celebracions religioses.

La parròquia del Grau de Castelló serà l’encarregada de coordinar el servei d’atenció als aproximadament 30.000 mariners mercants que recalen anualment al port castellonenc.

 

Vull rebre les notes de premsa