Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló tanca el millor novembre de la seua història en tràfic de mercaderies

14 December 2017

 

13-12-1017

El port de Castelló creix un 9,1% en l’acumulat de l’any i suma ja 16.975.101 tones

PortCastelló tanca novembre com el millor mes de la seua història en tràfic total de mercaderies i també aconseguix el millor novembre en granels sòlids. Des de principis d’any el port de Castelló comptabilitza 16.975.101 tones de mercaderies i un creixement acumulat del 9,1%.

En concret, el creixement de PortCastelló durant el mes de novembre en tràfic de mercaderies ha sigut del 21,7% respecte al mateix període de 2016, a l’assolir-se 1.490.816 tones. Amb açò, registra el millor novembre de la seua història.

Els granels sòlids són els que més han contribuït a aquest increment al novembre, un total de 535.140 tones, un 55,9% més respecte al mateix mes de l’any anterior, i un 27,4% a l’acumulat de l’any. Amb aquesta xifra, el port de Castelló bat els seus propis rècords, aconseguix que novembre siga el millor de la seua història en aquest tipus de tràfics, i es consolida com el quart port del sistema portuari espanyol en granels sòlids.

El major augment correspon a les importacions de matèries primeres ceràmiques, la qual cosa constata el dinamisme del sector ceràmic castellonenc i ratifica el port de Castelló com el port de la ceràmica. Cal recordar que PortCastelló va modificar el seu pla d’inversions en 5,5 milions per a habilitar 90.000 metres quadrats nous de zona logística portuària dedicats a la importació de matèries primeres ceràmiques, donar resposta a la creixent demanda del sector i consolidar-se als primers llocs del rànquing en granels sòlids.

El tràfic de granels líquids també evoluciona de manera positiva al novembre, al créixer un 22% fins a assolir les 666.700 tones. Es registra un lleuger descens en l’acumulat de l’any en aquest tipus de mercaderies (un 0,39%) motivat per la parada tècnica de la refineria.

Per la seua part, decreixen en aquest mes de novembre els tràfics de mercaderia general -un 13,6%- s’han assolit les 286,848 tones, i el tràfic de contenidors -un14,3%- amb 17.559 TEUs. No obstant, ambdós tipus de tràfics registren increments en l’acumulat de l’any, d’un 4,95% i un 6,29% respectivament.

«Aquestes dades constaten el dinamisme de l’economia de la província i el treball ben fet de la Comunitat Portuària» ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo. Les xifres reflectixen que «l’aposta de PortCastelló per la diversificació de tràfics com a via de sostenibilitat està donant bons resultats», ha afegit.

Vull rebre les notes de premsa