Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló tanca cinc creuers per a 2019

24 November 2017

 

24-11-2017

Les escales són fruit de la unió de les institucions i la nova estratègia dissenyada per l’Autoritat Portuària per a la captació de creuers

La nova estratègia de l’Autoritat Portuària de Castelló per a atraure creuers comença a donar els seus fruits. El port de Castelló ha tancat l’escala de cinc creuers per a 2019, la qual cosa suposa un increment considerable respecte de les xifres registrades fins a dia d’avui, d’entre 1 i 2 creuers anuals.

L’Autoritat Portuària a través de la Fundació PortCastelló , va encarregar un informe per a detectar les carències i establir les línies a seguir per a consolidar el port com una escala d’excel·lència per a les navilieres. El diagnòstic es va encarregar a la consultora danesa BA Europa, que ha treballat conjuntament amb el Comitè Impulsor de Creuers, integrat per l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló, l’Agència Valenciana de Turisme, la Cambra de Comerç, UJI, Aerocas, l’Autoritat Portuària i la Fundació PortCastelló.

“Aquesta empresa, liderada per l’expert Luis de Carvalho, ha fet una cosa importar, al seure a la taula les institucions que tenen a veure amb el turisme a Castelló”, ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo. “Tots han estat treballant durant diversos mesos per a definir de manera conjunta i coordinada productes atractius per als creueristes”.

El pla estratègic dissenyat per aquest equip de treball ha permès ja atraure cinc creuers per al 2019. Quatre d’ells vénen de la mà de la naviliera Marella – ex Thomson Dream-, la primera gran naviliera de creuers, que ha tancat escales a PortCastelló per als mesos de juny, juliol, agost i octubre amb el vaixell Marella Dream, amb capacitat per a 1.500 passatgers. Es tracta del creuer més gran que farà escala fins a dia d’avui al port de Castelló. La companyia anuncia que portarà més creuers si l’experiència resulta positiva.

A les escales de Marella, es suma la del vaixell Sirena, al juny de 2019, de la naviliera Oceania Cruises, amb 684 turistes.

Els responsables de Marella van visitar recentment el port de Castelló per a conèixer els avantatges d’operar des d’aquest recinte portuari i conèixer les excel·lències turístiques que oferix l’entorn. L’Autoritat Portuària de Castelló rebrà en breu la visita d’altres grans companyies de creuers, com Royal Caribbean.

“Els creuers no vénen al port, sinó que al que hi ha més enllà del port, a l’oferta turística que se’ls proposa als creueristes, per la qual cosa era necessari que totes les institucions amb responsabilitats en turisme treballaren conjuntament”, ha indicat Francisco Toledo.

“La mitjana anual de creuers a PortCastelló no era satisfactòria perquè no es correspon amb el potencial turístic de Castelló ni del seu port i era necessari fer un replantejament per a invertir la tendència, col·laborar en la generació d’ocupació a la província i contribuir a desestacionalitzar el sector”

Vull rebre les notes de premsa