Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló s´exhibix a Madrid com el tercer més rendible

7 March 2017

El puerto de Castellón desde el aire

14-11-2017

La Confederació Empresarial de Madrid, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i la Fundació Conexus han organitzat avui a Madrid una jornada, per a més d’un centenar d’empresaris de Madrid, que ha analitzat el valor de la bona connexió entre la Comunitat Valenciana i Madrid; s’han mostrat les oportunitats i fortaleses que oferix per al sector empresarial la proximitat amb els Ports de la Comunitat Valenciana com a porta d’entrada i eixida de mercaderies a Orient, Àfrica i la resta d’Europa.

Aquestes connexions són vitals per a la salut econòmica i desenvolupament d’Espanya, per la qual cosa en la Jornada també han participat el Ministre de Foment, el President de la Generalitat Valenciana, els tres presidents dels Ports d’Alacant, Castelló i València, i representants d’empreses que treballen amb ells com Ford, BP i OHL.

El President de CEIM, Juan Pablo Lázaro, durant la seua intervenció ha explicat que “la Comunitat de Madrid és en la qual més creix l’economia i l’ocupació de forma estable. Sense dubtes, la Comunitat de Madrid és la que més aporta al fons de solidaritat interregional i precisament és aquest punt el que més unix a la Comunitat de Madrid amb la Valenciana”.

A més a més, “la competitivitat de les empreses és un pilar fonamental a Madrid. La seua competitivitat té molt a veure amb els ports de la Comunitat Valenciana. De fet, és el nostre port natural. El futur del transport és multimodal i apostar pels ports i la connectivitat entre ambdues comunitats autònomes és fonamental i estratègic”.

El President de la Fundació Conexus, Manuel Broseta, ha indicat que “en un moment en el qual s’està posant en dubte la inclusió i la cooperació entre regions, avui es mostra com dos territoris treballen per a buscar allò que els unix i com potenciar-ho per a afavorir al conjunt d’Espanya”.

Segons Broseta “la Comunitat Valenciana es troba entre les grans rutes internacionals del Mediterrani i és un eix prioritari per a l’entrada i eixida de mercaderies d’Espanya. Els Ports de la nostra Comunitat són els ports naturals de Madrid i plataforma essencial per a altres comunitats com Castella La Manxa, Aragó, Múrcia i una part d’Andalusia, tant per la seua proximitat com per la seua tecnologia, sostenibilitat i posició privilegiada al Mediterrani. I en un futur, gràcies a les millores que es van a realitzar per a connectar el Mediterrani amb Aragó i el Cantàbric, la proximitat s’acurtarà per a altres regions espanyoles”.

Per la seua part, el President de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, ha animat als empresaris de Madrid a elegir els ports de la Comunitat Valenciana per a la importació i exportació dels seus productes.

Com a assenyalat el president de la CEV per a moltes regions espanyoles, entre les quals es troba la Comunitat de Madrid, l’eixida marítima natural és a través dels ports de la Comunitat Valenciana, la trajectòria de creixement dels quals i de millora de posició als rànquings de ports espanyols no és casual. “La seua aposta per la qualitat dels serveis, les connexions viàries i ferroviàries amb el seu hinterland, l’excel·lent connectivitat mundial i les seues excel·lents infraestructures, expliquen perquè els Ports de la Comunitat Valenciana canalitzen ja més del 40% del comerç exterior espanyol.”

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha posat de manifest que els Ports de la Comunitat i la Comunitat Valenciana garantixen l’estabilitat, el diàleg i la transparència, fonamental per al desenvolupament econòmic de qualsevol empresa. Puig també ha agraït al Ministre el compromís amb la Comunitat Valenciana i ha posat de manifest que s’està tancant una aliança estratègica i econòmica entre ambdues comunitats perquè “tenim un hinterland que ens unix” necessari i beneficiós per a millorar la competitivitat.

Pel que fa al Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha lloat la “salut de ferro dels Ports de la Comunitat Valenciana i la seua fortalesa en l’exportació”, a més del gran treball que estan realitzant. Ha posat de manifest que actualment hi ha “70 circulacions setmanals entre la Comunitat Valenciana i Madrid” i es preveu un increment d’aquesta xifra. A més a més, ha destacat el gran treball que el sector empresarial de la Comunitat Valenciana està realitzant per a donar suport a projectes com el Corredor Mediterrani o el Mediterrani-Cantàbric fonamentals per a tota Espanya.

Ports de la Comunitat

El President del Port de València, Aurelio Martínez, ha apuntat que “les empreses madrilenyes i el Port de València formem una bona parella. Madrid importa 1.000 milions d’euros més que exporta. La Comunitat Valenciana,  el contrari, exporta 1.000 milions d’euros més que importa. Som economies complementàries. De fet, el 40% d’allò que arriba a Madrid de la resta del món entra a Espanya pel nostre Port”.

“Les empreses madrilenyes constaten dia a dia que el de València és el seu port natural. La connexió per ferrocarril és envejable, els costos són competitius i el Port oferix tots els serveis, tota la experiència i les connexions internacionals que una empresa exportadora i importadora puga necessitar”, ha precisat Aurelio.

Per la seua part, el President del Port de Castelló, Francisco Toledo, ha explicat que el seu port està creixent el doble de la mitjana estatal durant els últims anys i es troba entre els primers ports del sistema portuari espanyol en tràfic de granels líquids, sòlids, contenidors i mercaderia general, la qual cosa reflectix el seu alt nivell de diversificació i “és, a més a més, el cinquè en import/export”.

Segons Toledo: “PortCastelló tancarà aquest any com el tercer port més rendible dels 46 d’interès general. Aquestos excel·lents resultats econòmics permeten al port de Castelló abaixar taxes, escometre una rebaixa en la valoració del sol, i reduir el cost d’escala perquè siga cada vegada més atractiu fer escala a Castelló. PortCastelló es troba immers en una profunda transformació que el convertiran al 2020 en un port de referència en connectivitat terrestre, per a la qual cosa està desenvolupant un ambiciós pla d’infraestructures productives”.

El president del Port de Castelló també ha explicat que “és vital per als sectors productius de la província de Castelló (ceràmic, energètic, químic i agroalimentari). La nostra política de millora de la competitivitat es reflectix en el seu pla estratègic, alinea la Comunitat Portuària, i de gestió, que es reflectix en la renovació del segell EFQM 500 Plus, màxim reconeixement europeu en qualitat”.

Pel que fa al Port d’Alacant “competix i lluita per consolidar els seus actius, empreses i línies que té. Estem reforçant el fet de ser un port d’eixida natural de mercaderies del centre de la Península amb Canàries. A més amés, estem explorant altres connexions amb el nord d’Àfrica, principalment amb Algèria”, ha apuntat el seu President, Juan Antonio Gisbert, qui ha explicat també que estan treballant per a canviar, millorar i actualitzar la relació del Port amb la ciutat.

Gisbert ha afegit que la posició del Port “es reforçarà quan els eixos estratègics del futur del Port estiguen desenvolupats al Pla Estratègic que actualment s’està escometent des d’aquesta Autoritat Portuària”.

Empreses

El Director de Logística de Ford, Luis Rafecas, ha dit que si estan instal·lats a València és sense cap dubte pel Port i ha destacat la gran relació entre empresa i port és sense dubte fonamental per al gran treball que està fent Ford. “En els últims 40 anys s’han exportat 9 milions de vehicles des dels Ports de València”, ha apuntat Rafecas.

Per la seua part, el Director Comercial i de Desenvolupament de Negoci de BP Espanya, José Luis Mesa, ha explicat els beneficis que ha suposat per a BP treballar al port de Castelló ja que “ha millorat la seguretat i l’accés als mercats d’exportació, ja que abans s’operava des de mar obert. Ara a l’estar al Port, han baixat els costos operatius i ha millorat l’impacte mediambiental.”

Pel que fa a OHL, el Director de Ports d’OHL Concessions, Francisco Oviedo, ha manifestat que “estan molt orgullosos de l’actuació que s’ha fet al Port d’Alacant amb la reordenació dels tràfics fora de la ciutat gràcies a la construcció d’una dàrsena exterior. I el nostre compromís és ampliar la terminal de contenidors per a arribar a un negoci de 600.000”.

 

Vull rebre les notes de premsa