Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló rep el vaixell més gran carregat d´argila en la seua història

19 September 2017

19-09-2017

El Kang Shun recala a PortSur amb 53.758 tones

El vaixell Kang Shun ha recalat a la terminal PortSur del port de Castelló procedent d’Ucraïna amb 53.758 tones d’argila. Es tracta del vaixell més gran carregat d’argila que ha rebut fins a dia d’avui el port de Castelló.

El Kang Shun, amb bandera de Hong Kong, té una eslora de 190 metres, un pes brut de 30.963 tones i està consignat per Roca. Està previst que l’operativa de descàrrega es prolongue diversos dies. Per a açò s’està fent ús de dues grues mòbils.

Des de principis d’any, el port de Castelló ha mogut 1.502.025 tones d’argiles. La importància i el pes d’aquest tipus de tràfic, juntament a altres matèries primeres vinculades a la ceràmica, ha motivat que l’Autoritat Portuària de Castelló haja ampliat aquest any en 90.000 metres quadrats la superfície de plataforma logística portuària dedicada al sector.

Cal recordar que PortCastelló ha escalat en només dos anys del vuitè al quart lloc en tràfic de granels sòlids. Una escalada al rànquing del sistema portuari espanyol que té com a motor la importació de matèries primeres ceràmiques.

 

Vull rebre les notes de premsa