Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló rep el major carregament d´argiles de la seua història

14 December 2017

14-12-2017

El port de Castelló ha descarregat un total de 2.027.713 tones d’argiles al 2017, un 69,4% més que l’any anterior

 

La terminal de granels del port de Castelló PortSur ha iniciat els treballs per a descarregar un vaixell procedent d’Ucraïna que transporta 58.900 tones d’argila, la qual cosa suposa el major carregament d’aquest material que s’ha rebut fins a dia d’avui a les instal·lacions portuàries.

Aquesta és la tercera ocasió en aquest any que PortCastelló bat els seus propis rècords de quantitat d’argila descarregada en un vaixell, la qual cosa suposa que el port està preparat per a l’atansament de vaixells de grans dimensions que operen per a empreses que aprofiten l’economia d’escala que suposa transportar amb vaixells més grans.

En concret, l’últim carregament va partir del port d’Ilyichevsk amb destinació PortCastelló a bord del SBI Achilles, de 200 d’eslora, un pes brut de 34.899 tones i consignat per Roca Castellón Consignaciones.

Des de principis d’any s’han descarregat al port de Castelló un total de 2.027.713 tones d’argiles, un 69,48% més que en el mateix període de l’any anterior, quan es van desembarcar 1.263.508 tones. El pes que representa aquest tipus de tràfic, juntament amb altres matèries primeres vinculades a la ceràmica, ha motivat que l’Autoritat Portuària de Castelló haja ampliat aquest any en 90.000 metres quadrats la superfície de plataforma logística portuària dedicada al sector.

PortCastelló ha escalat en només dos anys de la vuitena a la quarta posició en granels sòlids. Una escalada al rànquing dels 46 ports d’interès general del sistema portuari espanyol que té com a motor la importació de matèries primeres ceràmiques.

 

Vull rebre les notes de premsa