Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló posa en funcionament un nou sistema en l’operativa de granels sòlids

10 May 2017

Operativa

10-05-2017

L’objectiu és guanyar en eficiència i competitivitat degut al creixement continuat en aquest tipus de tràfic

 

 

L’Autoritat Portuària de Castelló posa en funcionament un nou sistema operatiu per a incrementar l’eficiència en la descàrrega de granels sòlids. El constant creixement d’aquest tipus de tràfic, impulsat principalment pel sector ceràmic, i les previsions per als propers mesos, ha fet que PortCastelló modifique l’actual operativa.

 

De fet, PortCastelló va tancar 2016 a la sisena posició en tràfic de granels sòlids entre els 46 ports espanyols d’interès general. I només durant el primer trimestre de 2017 ha registrat un creixement del 22% en aquest tipus de mercaderia.

 

Aquestes dades manifesten el pes de PortCastelló en granels sòlids i la necessitat d’aconseguir un major percentatge d’ús efectiu dels atracadors “es retira el material ràpidament dels molls públics per a no bloquejar-los i impedir la seua congestió”, segons ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo.

 

Amb l’objectiu d’aconseguir una optimització de les terminals, des d’aquesta setmana l’Autoritat Portuària sol·licita a tots els vaixells de granel sòlid que acompanyen la seua sol·licitud d’atracar amb un pla de treball en el qual es contemple l’inici de l’operativa de descàrrega i continuar fins a la seua retirada total. Els treballs tenen com a finalitat no dificultar l’operativa del següent vaixell amb permís per atracar.

 

Francisco Toledo ha destacat que la millora del sector ceràmic i l’aposta pel port de Castelló per a les seues importacions ha d’anar acompanyada d’un òptim ús dels molls. “Actualment no hi havia l’obligació de retirar la mercaderia en un temps determinat, però el creixement del sector ens obliga a ser més eficaços i donar resposta immediata i eficient a la descàrrega a les terminals” ha indicat Toledo.

Vull rebre les notes de premsa