Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló participa a Breakbulk amb un creixement espectacular en tràfic de granels sòlids

24 April 2017

24-04-2017

El port de Castelló mostrarà a la fira d’Anvers el seu potencial en servei de càrrega per a projectes especials

 

El port de Castelló, a través de la Fundació PortCastelló, està present a la fira Breakbulk Europe 2017, la major trobada europea sobre càrrega fraccionada i de projectes que es celebra a Anvers (Bèlgica) entre el 24 i 26 d’abril. Un esdeveniment que congrega a més de 6.500 professionals del sector, entre transitaris, terminalistes, transportistes marítims i proveïdors logístics, entre d’altres.

 

PortCastelló participa a l’esdeveniment sota el paraigua comercial de Ports de l’Estat a l’estand “Ports of Spain”. El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, juntament amb el director del port, Roberto Arzo, i el gerent de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo, acudixen a la fira amb l’objectiu de mostrar el potencial logístic del port castellonenc i el seu creixement, que el situa al Top 10 dels ports espanyols.

 

PortCastelló es presenta a la principal fira de referència a Europa en ProjectCargo, quan ha batut rècords de tràfic i ha crescut el triple que el sistema portuari espanyol. Entre els 46 ports espanyols d’interès general, el de Castelló ocupa el sisè lloc en granels sòlids, “ha escalat en un any del vuitè al sisè gràcies principalment a les matèries primeres ceràmiques”, ha destacat el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo.

 

En concret, durant el primer trimestre de l’any s’ha registrat un increment del 22%, en aquest tipus de tràfic respecte al mateix període de l’any anterior, al moure 1.273.904 tones.

 

A més a més, el port de Castelló també creix en tràfic de mercaderia general convencional. En concret, un 55,45% el primer trimestre de 2017 respecte al mateix període del 2015. Per aquest motiu PortCastelló divulgarà a la fira el seu potencial per al maneig de càrregues especials i maquinària especial. De fet, el recinte castellonenc està ja preparant-se per a acollir la càrrega de pales eòliques de 73,5 metres procedents de la factoria LM Wind Power de Les Coves de Vinromà amb destinació al Mar del Nord i que seran les més grans que es fabriquen a Europa. “Manejar aquest tipus de càrregues suposa un desafiament important al port”, ha afirmat Francisco Toledo.

 

La Fundació PortCastelló ha organitzat per a aquesta fira una àmplia agenda de treball per a establir contactes comercials i obrir noves vies de negoci i activitats econòmiques relacionades amb la logística i el transport. Francisco Toledo ha recordat que el port de Castelló és un node logístic essencial al Mediterrani i ha recordat que “som un port altament competitiu per al transport de càrregues especials”. Al mateix temps, ha assenyalat que “les indústries de la càrrega de projecte generen oportunitats de negoci, per la qual cosa el port de Castelló un any més està present a aquesta fira”.

 

Vull rebre les notes de premsa