Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló modifica el seu pla d´inversions per a continuar creixent

4 September 2017

04-09-2017

La modificació permetrà dur a terme actuacions per valor de 5.585.000 euros i donar resposta a les necessitats d’importació previstes

L’organisme públic Ports de l’Estat ha autoritzat la modificació del pla d’inversions de PortCastelló que suposarà noves actuacions per valor de 5.585.000 euros.

D’aquesta manera, durant aquest mes de setembre es trauran a licitació diversos projectes d’urbanització a les dues dàrsenes del port de Castelló, en la seua majoria relacionades amb nous vials i campes per a afavorir la implantació de noves empreses.

En concret, es passa dels 2.100.000 de pressupost inicials contemplats per a la dàrsena sud als 5.785.000 euros, i dels 100.000 euros destinats a la dàrsena nord a 1.900.000 euros. En total, 5.585.000 euros més per a inversions que permetran al port de Castelló continuar creixent, ser més competitiu i donar resposta al constant augment de tràfics, especialment els relacionats amb els granels sòlids. Així, PortCastelló avança les seues inversions per a donar resposta a l’augment d’importacions de matèries primeres ceràmiques, que es xifra en un 26% des de principi d’any, i les previsions apunten que continue aquesta dinàmica fins a finalitzar l’any.

La modificació pressupostària es deu a l’endarreriment en l’obtenció dels permisos necessaris per a executar altres infraestructures al pressupost inicial de l’Autoritat Portuària de Castelló, com són la connexió ferroviària entre ambdues dàrsenes i el nou atansament de granels líquids. No obstant, es preveu licitar ambdós projectes abans de final de 2017. “El nostre objectiu és no perdre el ritme inversor iniciat pel port de Castelló, la qual cosa resultarà en la generació d’ocupació i oportunitats per a la província”, ha assenyalat el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo.

 

Vull rebre les notes de premsa