Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló instala una barrera ocèanica anticontaminant única a Espanya

16 May 2017

Barrera oceanica

16-05-2017

L’Autoritat Portuària de Castelló invertix 170.000 euros en aquesta infraestructura que situa el port de Castelló a l’avantguarda de protecció marítima

 

Austràlia, Malàisia i Noruega són els únics punts geogràfics que en l’actualitat compten amb una barrera oceànica com la que avui ha entrat en funcionament al port de Castelló. Durant tot el matí s’ha dut a terme un simulacre de desplegament d’aquesta infraestructura, de 2.400 quilos de pes i 400 metres de línia defensiva per a combatre possibles vessaments contaminants a les aigües.

 

Es tracta de la primera d’aquestes característiques en tota Espanya, al ser autoinflable –queda totalment expandida una vegada toca l’aigua- i polivalent –pot utilitzar-se tant dins del recinte portuari com en aigües obertes, d’ací el seu nom d’oceànica-. La barrera s’ha instal·lat a l’espigó d’abric del port de Castelló, a l’altura de la bocana.

 

Un altra de les peculiaritats d’aquesta barrera d’última generació és la rapidesa en el seu desplegament i recollida: el temps necessari és només de 10 minuts. Disposa d’un dipòsit d’aigua dolça que neteja el dispositiu al mateix temps que es replega i disminueix els riscos d’accident laboral, ja que el seu desplegament està automatitzat mitjançant un carret hidràulic.

 

L’Autoritat Portuària de Castelló ha invertit 170.000 euros en aquesta barrera de contenció, que es suma a les dues ja existents a PortCastelló: una ubicada a la dàrsena interior i l’altra de caràcter permanent al canal de refrigeració d’Iberdrola. D’aquesta manera “ es dóna un pas important al port de Castelló, que es situa a l’avantguarda de la protecció mediambiental”, ha declarat el president de l’APC, Francisco Toledo, qui ha volgut reconèixer”el treball i tenacitat del departament de Conservació de l’Autoritat Portuària”.

 

Francisco Toledo ha recordat que la instal·lació d’aquesta barrera es suma a altres mesures executades per PortCastelló durant l’últim any per a la protecció del medi ambient, com són la reducció de consum energètic i instal·lació de pantalles tallavents per a impedir la dispersió de partícules purulentes a l’aire. “Un total de 600.000 euros que hem pogut invertir en millores mediambientals gràcies als bons resultats de l’Autoritat Portuària de Castelló”.

 

SorbControl és l’empresa encarregada de la fabricació i instal·lació de la barrera oceànica que des d’avui entra en funcionament al port de Castelló. Una firma que compta amb els certificats de Qualitat i Medi Ambient ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004

Vull rebre les notes de premsa