Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló instal.la una barrera anticontaminació a la seua dàrsena interior

12 July 2017

11-07-2017

El port de Castelló disposa en total de tres barreres per a localitzar possibles vessaments que es produïsquen a les seues aigües

Francisco Toledo: “El  port de Castelló està preparat per a actuar davant de qualsevol emergència”

L’Autoritat Portuària de Castelló ha instal·lat una barrera anticontaminació a la seua dàrsena interior de 175 metres amb l’objectiu de confinar possibles vessaments de petroli cru i refinats. Aquesta barrera es suma a la ja instal·lada al canal d’Iberdrola i amb açò PortCastelló disposa de 525 metres de barreres interiors que li permeten estar preparats davant de qualsevol vessament.

El simulacre per a comprovar la seua efectivitat s’ha dut a terme amb èxit. L’exercici ha consistit en el desplegament de la barrera entre les dàrsenes interior i pesquera mitjançant una llanxa, i la seua efectivitat permet protegir les embarcacions de pesca de qualsevol vessament d’hidrocarburs i altres substàncies nocives.

A aquestes barreres interiors cal afegir la recent ubicació d’una barrera oceànica a la bocana del port, de 400 metres i 2.400 quilos, única per les seues característiques a tota Europa.

Amb tot açò, “PortCastelló consolida el seu compromís amb la prevenció i lluita contra la contaminació marina al mantenir-se protegit tant de possibles vessaments a l’exterior del port com a l’interior”, ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo. “Un port ha de ser sostenible i és crucial per a nosaltres garantir la seguretat i protecció del port i del seu entorn”.

Vull rebre les notes de premsa