Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló es consolida com el sisè més rendible d’Espanya

9 May 2017

Puerto

9-05-2017

PortCastelló tanca 2016 amb un fons de maniobra positiu de 17,8 milions

 

Supera per primera vegada els 6 milions de beneficis

 

El resultat d’explotació de PortCastelló al 2016 creix en un 8,1% a causa de l’increment d’ingressos en un 2,3% i a la reducció de gastos d’un 0,18%. Així es constata una vegada formulats els comptes de l’entitat.

 

Amb aquestes dades, PortCastelló tanca 2016 amb 5,4% d’increment de beneficis, i supera per primera vegada els 6 milions d’euros, a l’assolir els 6,3 milions i consolidar-se com el sisè port més rendible d’Espanya. De fet, només 8 de les 28 Autoritats Portuàries superen el llindar de rendibilitat mínim que fixa ports de l’Estat, i entre elles està la de Castelló. “Aquesta dada és important perquè únicament quan es supera aqueix percentatge Ports de l’Estat permet rebaixar taxes”, ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo. “Els ports s’autofinancen, i per tant han de generar beneficis per a poder invertir”, ha assenyalat.

 

A més a més, PortCastelló tanca 2016 amb un fons de maniobra positiu de 17,8 milions d’euros. “És fonamental, perquè aquest índex medix la capacitat per a continuar amb el desenvolupament de les seues activitats a curt termini i en aquest cas indica que el port de Castelló és un port sanejat, rendible i afronta el futur amb energia”, ha dit Francisco Toledo.

 

En aquesta línia, el president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha recordat que el port arrastrava un fons molt negatiu fruit del deute que suportava per a la seua ampliació. “Al 2015 es va fer una bona millora, però es va tancar amb un fons de maniobra negatiu d’1,7 milions d’euros”. Tot açò ha sigut possible gràcies a la reestructuració del deute i l’increment de beneficis.

 

D’altra banda, el grau d’execució de les inversions és important també a PortCastelló. Es fixa en un 118%, i això malgrat que s’havien multiplicat les inversions per dos respecte a 2014. L’alt nivell d’execució de les inversions contrasta amb el baix grau de la resta del sistema portuari espanyol, d’un 48%. “Les inversions generen ocupació mentre es fan i creen oportunitats de futur, i per això és important que tinguen un alt grau d’execució”, ha manifestat Toledo.

 

Amb aquests resultats, el port de Castelló podrà continuar en 2018 amb la política d’increment de bonificacions i rebaixa de taxes per a continuar generant competitivitat. A més a més, les dades “garantixen l’ambiciós pla d’inversions de PortCastelló fins a 2020 de 76 milions d’euros”.

Vull rebre les notes de premsa