Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló es col.loca en 5ª i 6ª posició als rànquings espanyols gràcies al tràfic ceràmic

23 February 2017

23-02-2017

Menors costos i les instal·lacions especialitzades del moll de la ceràmica, claus de l’èxit

“PortCastelló és més que un port per al sector ceràmic, és un centre logístic de primer ordre”

PortCastelló s’ha convertit al 2016 en el sisè port més important en granels sòlids,entre els 46 ports espanyols d’interès general, i ha assolit els 5,2 milions de tones mogudes.

PortCastelló ha registrat un increment del 12,1% en granels sòlids el passat any, increment que contrasta amb el retrocés del 4,4% del conjunt del sistema portuari espanyol. Açò es deu fonamentalment a l’empenta de la importació de matèries primeres ceràmiques, i en particular d’argiles i feldspat. Com a conseqüència d’ açò, PortCastelló ha escalat fins a la sisena posició, des de la vuitena que ostentava al 2015, en el rànquing de tones mogudes de granels sòlids als ports espanyols i és el primer port de la Comunitat Valenciana en aquest tipus de tràfics.

D’altra banda les exportacions del sector ceràmic consoliden PortCastelló com el cinquè port espanyol en major tràfic d’import/export, només superat pels quatre grans ports espanyols: València, Barcelona, Bilbao i Algesires.

D’aquesta forma es constaten els fruits de l’aliança estratègica de PortCastelló amb el sector ceràmic, que suposa ja un terç del tràfic del port castellonenc. “Aquesta aliança està basada en dos sòlids pilars: menors costos i instal·lacions especialitzades al moll de la ceràmic”, ha assenyalat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo.

Toledo ha destacat els tres factors que fan possible que els costos siguen menors a PortCastelló: “la proximitat física del port al sector, que suposa un estalvi en els costos de transport, taxes més baixes que altres ports i les bonificacions específiques a mercaderies del sector”, que arriben al màxim legal del 40% en el cas de les exportacions.

D’altra banda, les instal·lacions i empreses ubicades dins del recinte portuari que treballen per al sector ceràmic convertixen PortCastelló en alguna cosa més que un port per al sector. “És un gran centre logístic on s’acumulen matèries primeres del sector i es transformen per a dotar-les d’un valor afegit”, ha ressaltat Francisco Toledo.

El president de PortCastelló ha anunciat que dins del pla estratègic del port està previst refermar aquestos dos sòlids pilars. Per un costat, s’escometrà una disminució de taxes, que al 2017 serà del 5%, i un augment de bonificacions. També es portaran a terme importants inversions en urbanització de sòl per a possibilitar noves instal·lacions, i la millora de la connectivitat terrestre mitjançant la nova connexió de la dàrsena sud amb l’autovia CV-22 que suposarà una inversió de 10 milions d’euros.

Amb açò “PortCastelló augmentarà el seu valor com actiu per al sector ceràmic i com a font de competitivitat al disminuir costos logístics”.

 

Vull rebre les notes de premsa