Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló creix un espectacular 16,7% en tràfic ceràmic en 2016

23 February 2017

22-02-2016

La Comunitat Portuària castellonenca es reunix a Cevisama amb el sector ceràmic amb l’objectiu de superar els rècords de tràfic de 2016

Castelló és el port de la ceràmica per antonomàsia, ja que és el port que més tràfic ceràmic mou. “El sector ha suposat un 32,2% del tràfic de PortCastelló, o siga una de cada tres tones mogudes són del sector ceràmic”, la qual cosa suposa cinc milions i mig de tones a l’any, xifra rècord, i amb un creixement del 16,7% respecte a 2015.

El sector ceràmic va guanyant percentatge de participació en PortCastelló cada any, ja que creix per damunt del creixement del port i així, ha passat de representar un 23,3% en 2010 al 32,2% en només 6 anys. Cal remarcar el creixement espectacular de tràfic d’algunes mercaderies respecte al 2015, com el de taulells i rajoles –amb un 143,4%- o el del feldspat –amb un 109,8%-

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, juntament al director del port, Roberto Arzo i el president de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo, ha presentat avui aquestes dades a la Comunitat Portuària a Cevisama, fira a la que un any més acudix sota l’eslògan “Castelló, port de la ceràmica”.

Altres dades avalen la importància del port de Castelló per al sector ceràmic: s’ha incrementat el nombre de països amb els quals es manté relació comercial, que arriba als 69, és a dir, 17 més que al 2010.

Per tot açò, el port de Castelló està treballant per a incentivar el tràfic ceràmic. Des del 2016 l’exportació està bonificada al màxim del 40% que permet la llei, la qual cosa ha suposat 812.344 euros en bonificacions i un 10,4% més que al 2015. A més a més, aquest any entrarà en vigor una rebaixa del 5% en taxes portuàries, s’escometrà un rebaixa en les tarifes d’empreses de serveis portuaris i “estem treballant en una nova valoració de terrenys que suposarà una rebaixa del 10% en la taxa d’ocupació de les concessions del port i que en la seua majoria estan relacionades amb el sector ceràmic”. Tot açò redundarà en menors costos logístics del sector a l’operar per PortCastelló, segons afirma Francisco Toledo.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló reitera que l’objectiu principal d’un port és convertir-se en un actiu de les empreses de l’entorn i contribuir a millorar l’economia territorial a l’incrementar la seua competitivitat i eficiència, “i això és el que fa PortCastelló amb el sector ceràmic”.

Cal recordar que les dades de 2016 han sigut bones per al port de Castelló pels rècords de tràfics global, de granels sòlids, de mercaderia general, de contenidors, de nombre de vaixells i de nombre de països (un total de 101, amb origen o destinació PortCastelló). Un creixement més del triple que la mitjana del sistema portuari espanyol. “Açò ha sigut possible gràcies al bon treball d’empreses i treballadors castellonencs i també de la Comunitat Portuària”.

Francisco Toledo ressalta els projectes de futur del port castellonenc que poden interessar els visitants de Cevisama. “En 2016 hem aconseguit l’aprovació d’un ambiciós pla d’inversions fins a 2021, per import de 76 milions d’euros, que arribaran a 157 amb el nou accés ferroviari i aquest és un tombant important perquè permetrà millorar la connectivitat viària i ferroviària del port, urbanitzar la dàrsena sud, un nou atracament de líquids i en definitiva guanyar competitivitat”.

PortCastelló està present a la fira Cevisama amb un estand en el qual s’atén a importadors i exportadors i en el que avui s’ha congregat la Comunitat Portuària castellonenca. “Cevisama és un magnífic punt de trobada i un aparador a nivell internacional en el qual el port de Castelló, un any més, no podia faltar”.

 

Vull rebre les notes de premsa