Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló bat els rècords de tràfic al 2016

17 January 2017

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

18-01-2016

101 Països han tingut com a origen o destinació les mercaderies mogudes a PortCastelló

PortCastelló preveu inversions per 157 milions en els pròxims anys per a incrementar la seua competitivitat al apostar per la intermodalitat

El port de Castelló tanca 2016 batent rècords en tones totals de mercaderia, en tràfic de granels sòlids, mercaderia general, número de contenidors moguts, vaixells que han fet escala i número de països amb els quals es manté relacions comercials.

Així, el tràfic total de mercaderies que s’han mogut al 2016 pel port de Castelló va ascendir a 17.076.064 tones, la qual cosa suposa un 3,65% més respecte a l’any anterior, i un increment que triplica amplament la mitjana de creixement del sistema portuari, que fins al mes de novembre es va situar a l’1,09%.

Així mateix PortCastelló ha batut al 2016 els seus rècords de tràfics de granels sòlids, que amb un creixement del 12,1%, ha superat per primera vegada els cinc milions de tones, i de mercaderia general que ha registrat un creixement de l’11,3%.

A tot açò, es suma el creixement en número de contenidors plens (TEUs) que es van moure durant el passat any pel recinte portuari castellonenc, quasi un 14 per cent més respecte a 2015.

Un augment que resulta espectacular si ens referim a l’evolució del tràfic de contenidors en trànsit (els que porta un vaixell i es carreguen a un altre sense eixir dels molls), d’un 346 per cent en els últims quatre mesos del 2016, al passar dels 3316 contenidors del 2015 als 14.807, la qual cosa constata que PortCastelló és competitiu per a atraure aquests tipus de tràfics.

Petroli cru (25% sobre el total), taulells i rajoles (10,98%) feldspat (10,92%) argiles (8,34%), gasoli (7,77%) i gasolines (6,04%) són, en aquest ordre, les principals mercaderies per volum de tones a PortCastelló.

Al 2016 les mercaderies mogudes a PortCastelló han tingut com a origen o destinació 101 països diferents, 28 països més que al 2010, han sigut Turquia, Rússia, Ucraïna, Algèria, Nigèria, Brasil, Itàlia, Angola, Israel, Egipte i Indonèsia, per aquest ordre, els principals països implicats.

Francisco Toledo ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació el balanç del 2016 al port de Castelló, del qual ha manifestat que “desprèn unes xifres que consoliden a Port Castelló entre els primers del sistema portuari espanyol”. Aquestes dades mostren també el dinamisme en l’economia castellonenca i també el treball ben fet per la comunitat portuària”, ha dit Toledo.

“Tan importants com les dades que ens deixa el 2016 són els projectes de futur per al port”, ha assenyalat. “Projectes que tenen ja el seu recolzament econòmic, que permetran un creixement del port i, per tant, generaran ocupació i riquesa al seu entorn”.

Així, el president de l’Autoritat Portuària de Castelló té previstes inversions en els pròxims anys per un import de 157 milions d’euros. D’ells, 31 milions són fons propis de l’Autoritat Portuària de Castelló, uns altres 33 provenen del Fons Financer d’Accessibilitat Terrestre Portuària, 12 milions del Banc Europeu d’Inversions i cal destacar que la partida de 81 milions d’euros per al nou accés ferroviari sud contemplada per primera vegada per Ports de l’Estat.

La inversió de 157 milions “té nom i cognoms”, ha dit el màxim responsable de l’Autoritat Portuària de Castelló. “Es destinaran a projectes concrets que milloraran la competitivitat de PortCastelló a l’augmentar la seua connectivitat terrestre, viària i ferroviària, es completarà la urbanització de la dàrsena sud, i s’apostarà per la intermodalitat i farà forta la protecció mediambiental, entre altres projectes”.

Per últim Toledo ha destacat que “aquestes inversions juntament amb les mesures que s’implantaran al 2017 com la reducció de taxes, l’increment de bonificacions, disminució del cost de l’escala i pacte de competitivitat de la comunitat portuària, faran del port de Castelló un port encara més atractiu per a operar en ell”.

Per açò, el president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha ressaltat que “continuarem reclamant per al port castellonenc allò que es mereix pel lloc que ocupa”, en referència a la tornada de la duana al port i la millora de la dotació del Lloc d’Inspecció Fronterera.

 

Vull rebre les notes de premsa