Comunicació
Comunicació
Notes de prensa
26-04-2017
Un semiremolc impulsat amb GNL creat ad hoc estarà ubicat demà dijous i divendres al Passeig de Bonavista del Grau per a divulgar els beneficis del gas natural liquat
Una exposició itinerant recorre Espanya i Portugal per a donar a conèixer els beneficis del gas natural liquat (GNL) com a combustible. El semiremolc impulsat per un camió tractor a GNL recalarà demà dijous al Grau de Castelló amb l’objectiu de promoure els beneficis i l’acceptació social del GNL.
Aquesta iniciativa és part del projecte CORE LNGas hive, està cofinançat per la Comissió Europea, que coordina Enagás i lidera Ports de l’Estat, i explica l’ús i beneficis del GNL com a combustible per al transport, especialment marítim.
L’exposició itinerant divulgarà que el GNL és un dels combustibles més respectuosos amb el medi ambient, i per aquest motiu, es promou el seu ús en el transport marítim i en zones portuàries d’Espanya i Europa.
El semiremolc s’instal·larà al Passeig de Bonavista del Grau, entre la plaça del Mar i l’edifici de Port Azahar, i atendrà al públic en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. El vehicle ha sigut cedit per IVECO a Enagás per a aquest propòsit.
Sobre el projecte CORE LNGas hive
L’objectiu del projecte és desenvolupar una cadena logística segura i eficient de GNL, que permeta impulsar la utilització del GNL com a combustible per al transport, especialment marítim. En línia amb la Directiva 2014/94 de la UE d’infraestructures de combustibles alternatius (Clean Power for Transport), aquest projecte contribuirà a la descarbonització dels corredors del Mediterrani i de l’Atlàntic.
El GNL és un dels combustibles més respectuosos amb el medi ambient, ja que genera aproximadament un 30% menys d’emissions de CO2 que els combustibles tradicionals. A més a més, elimina les emissions d’òxids de sofre (SOx) i partícules (PM) i reduïx substancialment les emissions d’òxids de nitrogen (NOx), la qual cosa permetrà complir amb la normativa mediambiental, cada vegada més exigent al millorar la qualitat de l’aire als entorns portuaris.
La Península Ibèrica compta amb una posició geoestratègica i unes infraestructures gasoses claus per a consolidar-se com a referent europeu en GNL.
El projecte compta amb 42 socis d’Espanya i Portugal: 8 socis institucionals; 13 autoritats portuàries, i 21 socis industrials, operadors de GNL, constructores navals, regasificadores i altres empreses. La seua execució està prevista que dure fins a l’any 2020.
Contempla la realització de 25 activitats, impulsades pels socis, per a l’adaptació de les infraestructures i el desenvolupament logístic i comercial que permeta la prestació de serveis small scale (abastament a xicoteta escala) i bunkering (subministrament de GNL com a combustible per a vaixells).
La península ibèrica, amb 8 plantes de regasificació, compta amb una posició geoestratègica i un know-how en la logística del GNL, claus per al desenvolupament del projecte i per a la seua consolidació com a referent europeu en aquest àmbit.