Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló acull l´operativa de descàrrega d´una torre de destil.lació de 693 tones

6 July 2017

06-07-2017

La peça va eixir fa un mes des del port de Xangai amb destinació a la refineria BP de Castelló

La terminal PortSur del port de Castelló ha acollit des de primer hora del matí una complicada operativa de descàrrega d’una torre de destil·lació amb destinació a BP Oil Refineria de Castelló. La peça pesa 693 tones, té una altura de 61 metres i un diàmetre de 14,5 metres.

La unitat de destil·lació ha tingut un mes de travessia des del port de Xangai, ha passat pel canal de Suez fins a arribar al port de Castelló, on s’han necessitat aproximadament dues hores per a desamarrar-la i unes altres quatre hores més per a la seua descàrrega.

La peça romandrà a la terminal de PortSur fins a d’ací a unes setmanes, quan està previst que es trasllade amb un transport especial fins a la refineria de BP. Aquesta torre de destil·lació substituirà a l’existent actualment i estarà operativa el pròxim any, una vegada se li col·loquen tots els accessoris i línies necessàries per al seu funcionament, tal com han informat des de la pròpia refineria.

Les torres de destil·lació són elements fonamentals de les refineries de petroli, ja que en elles es duu a terme la separació dels diferents productes de la matèria primera. Aquest procés es duu a terme gràcies a les diferents temperatures d’evaporació dels components del cru.

Amb l’operativa que s’ha dut a terme avui, PortCastelló se situa com un dels ports de referència per al maneig, embarcament i desembarcament de peces especials, com les pales eòliques més llargues d’Europa -73,5 metres- que es transporten des de la factoria castellonenca de Coves de Vinromà fins al recinte castellonenc amb destinació a Alemanya.

Vull rebre les notes de premsa