Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló acull els primers enviaments de cítrics a Estats Units

25 October 2017

30-10-2017

El Green Italia inicia la campanya d’exportació des de la terminal de Noatum

Avui partix des del port de Castelló el primer vaixell carregat de cítrics amb destinació a Filadèlfia i amb açò s’inicia la campanya d’exportació citrícola. El Green Italia eixirà carregat amb 2.700 tones de cítrics rumb a Estats Units des de la terminal Noatum on estan tenint lloc les tasques d’embarcament És el primer dels vuit vaixells previstos per a aquesta temporada.

El procés d’emmagatzematge, refrigeració, inspecció i control de la campanya es realitza des de les instal·lacions de Fricasa ubicades al recinte castellonenc.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló assegura que “el port de Castelló està capacitat per a assumir el liderat en les transaccions de cítrics, tant per la logística com per la rigorositat fitosanitària, amb controls exhaustius i diaris que verifiquen la qualitat de la mercaderia per a evitar els riscos de patògens”, i recorda que “EEUU és un mercat altament exigent respecte a les inspeccions”.

El port de Castelló bonifica en un 20% els cítrics “amb l’objectiu de potenciar l’exportació d’aquest sector fonamental per a Castelló” i ha reiterat que PortCastelló està al servei de tots els sectors productius de la província.

Cal recordar que el 80% de la campanya de taronges de la Comunitat Valenciana per via marítima es va realitzar l’any passat a través del port de Castelló.

 

Vull rebre les notes de premsa