Comunicació

Notes de prensa

L´Autoritat Portuària rehabilitarà el far d´Orpesa

21 February 2017

21-2-2017

L’APC promourà la seua declaració com a BIC i li donarà un ús turístic i social

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha mantingut una reunió amb l’alcalde d’Orpesa, Rafael Albert, i la regidora Arantxa Martínez, per a estudiar la valorització del far d’Orpesa i la seua parcel·la limítrofa, de forma que passe a ser un actiu per al municipi. Actualment l’edifici i la parcel·la es troben deshabitats, encara que el far continua funcionant i té el manteniment oportú.

Durant la trobada s’ha acordat la participació del consistori en el procés de definició dels futurs usos del far per això s’ha integrat a l’equip de treball que actualment estudia la seua rehabilitació. L’objectiu és “mantenir el màxim respecte als plànols inicials, es respectarà la façana i els seus barandats interiors”, ha manifestat Francisco Toledo.

El president de PortCastelló ha coincidit amb l’alcalde d’Orpesa en la necessitat de donar un ús a l’edifici per a frenar el seu actual deteriorament i aportar valor a Orpesa. Toledo ha assenyalat que el far d’Orpesa “pot ser un important focus d’atracció turística i complementar a la pròxima Torre del Rei”. En aquest sentit, Toledo ha apuntat la conveniència de dotar a l’edifici d’activitats culturals, especialment musicals de baixa intensitat, i de restauració.

El president de l’Autoritat Portuària visitarà en les pròximes setmanes el far juntament a l’alcalde d’Orpesa i la regidora per a comprovar “in situ” el seu actual estat. El far d’Orpesa es va construir juntament a la Torre del Rei quatre segles després i es va encendre per primera vegada el 1857. Es va convertir en una peça clau per al tràfic marítim en la zona i està catalogat pel Ministeri de Cultura com un valor del patrimoni industrial. Precisament per aquest valor patrimonial del far i la seua tipologia única a Espanya l’Autoritat Portuària de Castelló promourà la seua declaració com a BIC (Bé d’Interès Cultural).

 

Vull rebre les notes de premsa