Comunicació

Notes de prensa

L´accés a la dàrsena sud estalvia als camions 1,5 milions de quilòmetres en un any

9 January 2017

09-01-2017

El nou accés viari complix un any de la seua entrada en funcionament evitant el pas de mercaderies pel casc urbà del Grau

L’impuls de Francisco Toledo a la dàrsena sud es concreta en inversions productives fins al 2020

El nou accés a la dàrsena sud del port de Castelló complix ara un any de la seua entrada en funcionament, ha millorat la seguretat vial a l’evitar el pas de mil camions diaris pel casc urbà del Grau, en concret pel carrer Sardina, situat entre el col·legi i el poliesportiu.

A més a més ha suposat un benefici per al medi ambient al frenar l’emissió de 1.000 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera. “Aquest vial ha permès estalviar als transportistes un recorregut total d’1,5 milions de quilòmetres en aquest primer any i amb açò s’ha reduït la contaminació al districte marítim”, ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo. “Aquestos 1,5 milions de quilòmetres suposen anar i tornar dues voltes des de la terra a la lluna”.

El nou accés a la dàrsena sud va ser possible gràcies a la inversió de 900.000 euros per part de l’Autoritat Portuària de Castelló. Un tram de només 800 metres que suposa reduir en 4 quilòmetres el recorregut per camió, la qual cosa comporta un estalvi de temps i combustible per a les empreses de transport i la millora de la competitivitat de PortCastelló.

L’impuls a la dàrsena sud accés a la dàrsena sud i la seua urbanització són només algunes de les actuacions que s’han executat per a potenciar aquesta zona del recinte portuari i que permetran el creixement de PortCastelló i amb açò la generació de riquesa i ocupació a la província.

Altres inversions productives que ja té contemplades el president de l’Autoritat Portuària a la dàrsena sud fins al 2020 i per valor  de 67 milions són la seua connexió mitjançant autovia amb la CV-22, un nou atracament de fluids, la connexió ferroviària entre les dues dàrsenes i l’estació intermodal.

A més a més, l’Autoritat Portuària ha reservat 1 milió d’euros per a dur a terme la redacció del projecte constructiu de l’accés sud al port davant la paralització del Ministeri de Foment.

 

Quiero recibir las notas de prensa