Comunicació

Notes de prensa

La Fundació PortCastelló culmina la reestructuració del seu deute

31 January 2017

1-2-2017

Francisco Toledo destaca que la gestió del 2016 ha permès saldar el deute pendent de l’entitat i “l’ha dotat de credibilitat i l’ha situat al servei de la Comunitat Portuària”

Caixabank ha sigut l’entitat adjudicatària del concurs de reestructuració del deute de la Fundació PortCastelló la subscripció del qual s’ha signat pel President de la Fundació, Francisco Toledo, i els representants de Caixabank.

La subscripció d’aquest nou crèdit de 300.000 euros suposa cancel·lar el que es mantenia amb una altra entitat bancària pel mateix import, i ampliar de 3 a 7 anys el període d’amortització. “Aquesta reestructuració concedix un alleujament financer a la Fundació per a desenvolupar un ampli pla d’activitats de promoció del port de Castelló”, ha afirmat el president de la Fundació, Francisco Toledo.

2016 ha sigut un any de transició i sanejament econòmic de la Fundació PortCastelló. El deute financer quan Francisco Toledo va accedir a la seua presidència s’elevava a 300.000 euros, que s’havia de tornar durant els 4 anys següents. També reflectia un deute comercial de factures pendents d’anys anteriors per un import pròxim als 60.000 euros, “que havia de ser pagada el més aviat possible perquè la Fundació no podia ser morosa” ha afirmat Toledo. “Tot açò la feia inviable econòmicament si no s’escometien reformes de calat”.

El procés de reformes encaminades a dotar de viabilitat a l’entitat es va iniciar amb el canvi d’equip directiu per un equip gestor “solvent i amb una acreditada trajectòria”. A més a més, es va negociar un any de carència amb el banc en l’amortització dels 300.000 euros, es va impulsar un pla d’activitats per fer útil la Fundació a la Comunitat Portuària i es va aprovar un pressupost de 2016 per abonar el deute comercial pendent.

A tot açò es sumen mesures com la contenció del gasto, auditar per primera vegada els comptes “per donar-los la màxima credibilitat” i l’ampliació de la seua base social amb la incorporació de  més entitats patrones, associades i col·laboradores, amb la qual cosa s’obtenen majors ingressos. “L’objectiu era aconseguir un nou escenari de la Fundació que permeta refinançar el seu deute de 300.000 euros per a tornar-lo en un període major d’anys, de forma que eixa amortització no ofegara a l’entitat”, ha indicat Francisco Toledo.

“A data d’avui podem felicitar-nos perquè s’ha saldat tot el deute comercial pendent d’anys anteriors”, ha manifestat Toledo. “La Fundació paga sense demores i la previsió de tancament de 2016 ens donarà un superàvit de més de 60.000 euros”. A més a més, l’ampliació de la base social de l’entitat s’ha culminat amb èxit. “Tot açò ha permès la reestructuració del deute financer i la Fundació pot donar-se per plenament estabilitzada econòmicament”.

La Fundació va aprovar al seu últim patronat el pressupost per aquest any 2017, que ascendix a 347.875 euros i un pla d’activitats basat en la promoció del port i la intermodalitat, el seu foreland i els tràfics en els sectors productius de la província. També es contemplen dos actes de presentació de PortCastelló a grups d’interès, un d’ells a Espanya i l’altre a l’estranger.

Per últim, la Fundació té previst assistir aquest any a deu fires per a la promoció de PortCastelló: Breakbulk Europe, a Anvers; Fruit Logística a Berlín; Fruit Attraction a Madrid; Transport Logistic a Munic; Saló Internacional de la Logística a Barcelona; Cevisama a València; Cruise Shipping Miami i Seatrade Europe 2017 a Hamburg. Recentment ha participat a la Fira FITUR de Madrid.

 

Vull rebre les notes de premsa