Comunicació

Notes de prensa

El jurat dels II Premis Faro PortCastelló reconeix la trajectòria de Noclafilms

27 February 2017

26-2-2017

L’Autoritat Portuària premiarà un any més aquelles iniciatives que impulsen i consoliden el port de Castelló

La II edició dels premis Faro PortCastelló a començat a caminar amb la primera reunió del jurat que ha proposat a la productora castellonenca Noclafilms en la categoria de Comunicació. La proposta del jurat serà elevada pròximament al Consell d’Administració.

Un jurat paritari i integrat per professionals de la comunicació, així com per representants de l’Autoritat Portuària ha sigut l’encarregat de deliberar entre les candidatures proposades. El jurat ha reconegut la tasca duta a terme des de la dècada dels 50 per Noclafilms Produccions, el seu arrelament en la societat castellonenca i el seu treball per a reforçar la cultura, costum i tradicions de Castelló a través dels seus documentals i vídeos.

També ha valorat la cessió de Noclafilms d’imatges d’incalculable valor a l’arxiu de l’UJI i la Filmoteca Valenciana. De fet, Noclafilms portava la corresponsalia de TVE quan no hi havia cap televisió ni autonòmica, ni local ni privada, així era testimoni únic de les notícies que succeïen a Castelló i la seua província.

A més a més, el jurat ha ressaltat el vídeo corporatiu editat per Noclafilms amb motiu de la primera edició dels Premis Faro PortCastelló en el qual es van recuperar imatges inèdites, com l’ensulsiada de la tanca que separava el port del Grau de Castelló, moment que va suposar un abans i un després en l’accessibilitat de la ciutadania a la línia de moll i que va propiciar la creació de l’àrea lúdica i recreativa de Port Azahar i la Plaça del Mar.

Un vídeo que en menys d’un any ha rebut 25.000 visites al portal web del port de Castelló, i que tenia com a repte donar a conèixer un port obert a la societat, proper i accessible, allunyat dels típics vídeos de ports amb abundants dades de tràfics, econòmics i tècnics. El vídeo pot consultar-se a la web www.portcastello.com

L’objectiu de les distincions Faro PortCastelló “és reconèixer el treball realitzat per persones o empreses relacionades amb el port i reforçar el sentit de pertinença a la Comunitat Portuària”, tal com ha assenyalat durant la trobada amb el jurat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo.

 

Vull rebre les notes de premsa