Comunicació

Notes de prensa

El desenvolupament de la intermodalitat en PortCastelló desperta l´interès del sector ceràmic

26 September 2017

 

26-09-2017

El port de Castelló participa en la fira Cersaie a Bolonya per a recolzar al sector i donar a conèixer la seva oferta d’infraestructures i serveis,

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, acompanyat del director del port, Roberto Arzo, i el gerent de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo, estan mantenint diverses reunions amb responsables del sector ceràmic de la província a Cersaie, la principal cita internacional de la ceràmica i que es celebra aquesta setmana a Bolonya.

El desenvolupament del tràfic per ferrocarril impulsat des de PortCastelló està despertant l’interès de nombroses empreses, amb la que es comptarà de manera activa per al desenvolupament de l’estudi de mercat de demanda que va acordar la Comissió Tècnica entre la Generalitat i el Ministeri de Foment per ubicar l’estació intermodal a l’entorn del port.

Així ho ha confirmat el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, per a qui ” el desenvolupament de la intermodalitat requerirà la creació d’aliances entre els diferents actors implicats”. ” És fonamental per a PortCastelló fer partícips a les empreses del sector d’aquest gran projecte que instal·la les bases per a què el port segueixi creixent en el futur”.

Toledo ha recordat que ”aquesta infraestructura generarà economia i llocs de treball, permetrà créixer en tràfics portuaris per a la millora de la connectivitat i també guanyar en competitivitat a les empreses castellonenques a l’exportar per ferrocarril”.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha indicat a la fira Cersaie que el creixement de tràfics en el port castellonenc relacionats amb el sector ceràmic, confirmen a PortCastelló com el port de la ceràmica.

En total, el tràfic ceràmic fins Juliol d’aquest any representa el 38 per cent del tràfic global de PortCastelló, és a dir, 4.116.176 tones de les 10.820.690 tones totals. A més a més, al recinte castellonenc s’ha escalat del vuitè lloc al quart en tràfic de granels sòlids en tan sols dos anys. Aquesta escalada té com motor la importació de matèries primes ceràmiques.

”Es preveu que el sector ceràmic segueixi en els mateixos percentatges de creixement i per això PortCastelló es prepara per a respondre a la demanda”, ha explicat Francisco Toledo. De fet, el port de Castelló ha habilitat més de 90.000 metres quadrats en la dàrsena sud, amb la implantació d’importadors i empreses de referència del sector, ampliant d’aquesta manera la plataforma logística de la dàrsena nord a la sud”.

Vull rebre les notes de premsa