Comunicació

Notes de prensa

Alumnes de la Universitat Politècnica de València visiten PortCastelló

18 May 2017

Visita

18-05-2017

Els estudiants han recorregut les grans infraestructures del port de Castelló, com la dàrsena sud i la prolongació del Dic Est

Estudiants de tercer grau de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports han visitat el port de Castelló acompanyats del seu director, Vicente de Esteban. La visita ha tingut com a objectiu conèixer de primera mà les grans obres que han marcat els últims anys de PortCastelló, com els molls de la Ceràmica i del Centenari, la dàrsena sud o la prolongació del Dic Est, un dic vertical de baixa reflexió, de 450 metres de longitud i 12 d’altura que es va finalitzar al 2011 mitjançant una tècnica innovadora i precursora a Espanya.

El director del port, Roberto Arzo, ha oferit una conferència als estudiants, en la qual ha desgranat el creixement del port des de la seua creació i ha destacat la vinculació de PortCastelló amb els sectors productius de la província: ceràmic, energètic i agroalimentari.

Així mateix, ha oferit les últimes dades de tràfic de mercaderies al recinte portuari castellonenc, que el situen al Top 10 del sistema portuari espanyol.

Els alumnes d’enginyeria han recorregut també la dàrsena sud, una extensió de més de 2 milions metres quadrats enfront del Polígon del Serrallo i que multipliquen per deu la superfície del port per a albergar plantes i centres logístics. L’obra més important amb 1.000 milions d’euros d’inversió, entre l’Autoritat Portuària, Fons de Cohesió i iniciativa privada.

Vull rebre les notes de premsa