Comunicació

Notes de prensa

Toledo ressalta la importància de reconèixer les iniciatives que potencien el port

10 March 2016

 

14-03-2016

El jurat dels I Premis Faro PortCastelló selecciona BP Oil Refineria de Castelló, Castelló Port Control, els projectes “Una mar per a tots” i “apadrina una perruca” així com les jornades econòmiques del periòdic Mediterráneo

L’ Autoritat Portuària de Castelló ha acollit un nou encontre per ultimar les candidatures dels I Premis Faro PortCastelló. En esta ocasió els membres del jurat han proposat els guardonats en les categories de Protecció Mediambiental, Seguretat Laboral, Compromís Social i Comunicació. Uns guardons que han recaigut respectivament en BP Oil Refineria de Castelló, Castelló Port Control, els projectes “Apadrina una perruca” i “Una mar per a tots”, així com les jornades econòmiques del periòdic Mediterráneo sobre Port Castelló.

Les propostes del jurat seran elevades al Consell d’Administració del port de Castelló que se celebra el pròxim dimarts 15 de març. La cerimònia d’entrega tindrà lloc el 7 d’abril i amb açò es commemora els 114 de la Fundació del Port.

Cal recordar que durant esta setmana s’han mantingut un total de tres reunions amb els membres del jurat per deliberar sobre cadascuna de les categories i amb açò ha tirat a caminar la I edició dels Premis Faro PortCastelló. Un jurat totalment paritari conformat per 54 persones pertanyents al Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària, la Comunitat Portuària, al govern valencià, l’ajuntament de Castelló, així com representants dels sectors empresarial, econòmic, sindical i social de la província de Castelló.

L’objectiu de les distincions és reconèixer el treball realitzat per persones o empreses relacionades amb el recinte portuari i reforçar el sentit de pertinença a la Comunitat Portuària. En aquest sentit, el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha assenyalat que “és necessari reconèixer la labor, l’esforç i el treball d’iniciatives, empreses i projectes que impulsen i potencien el nostre port”.

Cal recordar que la primera pedra per a la construcció del Moll de Llevant que dóna origen al Port de Castelló es va col·locar al 1891, però oficialment el seu naixement data del 2 d’abril de 1902, quan es va constituir la Junta d’Obres del Port.

BREU CURRÍCULUM PREMIATS

Protecció Mediambiental. BP Oil Refineria de Castelló. Opera a Castelló des del 1967 amb activitat per al refinament de cru de petroli i la comercialització dels seus derivats. Va iniciar l’operativa a les aigües abrigades dels molls del port al 2012. Es reconeix el seu esforç inversor en certificacions, processos i tecnologia ambiental i la promoció de la protecció del medi i la prevenció de contaminació. De fet, reinvertix en millores mediambientals les quanties derivades de les bonificacions que s’apliquen per les taxes d’ocupació i activitat.

Seguretat Laboral. Castelló Port Control

Ubicat al Moll Transversal Exterior del port de Castelló, la seua funció és la seguretat del port, servei d’informació a la comunitat portuària i tripulacions, control del tràfic portuari, així com la coordinació d’emergències marítimes i portuàries. Realitza periòdicament simulacres i està operatiu les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.

Apadrina una perruca. Projecte solidari impulsat per Eva Martín Romo destinat a les persones que perden el seu cabell com a conseqüència de tractaments oncològics. Va impulsar diverses iniciatives per recaptar fons, entre elles, una exposició solidària a l’edifici Morú de la Plaça del Mar. El seu projecte està ara avalat pel Grup Espanyol de Pacients amb Càncer i ja s’estén per tota Espanya.

Una mar per a tots. Un projecte de recolzament al Col·lectiu d’Organitzacions de Discapacitats de la província amb l’objectiu d’apropar-los els esports nàutics i activitats relacionades amb la mar. Al 2015 es va realitzar la VIII edició i va reunir prop de 500 participants. Una iniciativa organitzada pel Reial Club Nàutic de Castelló i COCEMFE.

Jornades econòmiques del periòdic Mediterráneo. Ja porten sis edicions i han aconseguit reunir els màxims representats dels sectors econòmics, socials i polítics de la província i la Comunitat Valenciana. El seu objectiu és reflexionar sobre temes transcendentals per al futur del port i establir un diàleg entre els diferents agents de la Comunitat Portuària. Amb aquesta iniciativa es propicia l’encontre entre representants del sector i es difonen les reivindicacions més importants per al port.

Vull rebre les notes de premsa