Comunicació

Notes de prensa

Toledo reclama la gratuïtat de la AP-7 per a camions

18 October 2016

18-10-2016

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló considera un “pedaç” la possible mesura de bonificar el pas d’aquests vehicles i reclama solucions series

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, reclama al Ministeri de Foment mesures efectives per a pal·liar les conseqüències negatives en el tràfic de mercaderies per carretera degut a les obres que es porten a terme a l’autovia A-7 a l’altura de la Vall d’Uxó.

Toledo es suma d’aquesta manera a la petició realitzada per altres institucions públiques com ara el Consell, la Diputació de Castelló i els ajuntaments de Castelló, Vila-real, la Vall d’Uxó i Almenara, així com els empresaris del transport i demana la gratuïtat de la AP-7 per als camions en el tram comprés entre Almenara i Les Alqueries, “com s’ha fet en situacions similars en altres províncies”.

El president de PortCastelló destaca el dany a l’economia de la província que provoca que les mercaderies estiguen sofrint seriosos retards a l’hora d’arribar o eixir d’enclavaments com el port de Castelló degut als treballs en l’autovia i considera que es deuen implementar solucions per tal de pal·liar els seus efectes, com ara la gratuïtat de l’autopista mentre es prolonguen les obres.

En aquesta línia, Toledo recorda que el Ministeri de Foment sí que està contemplant aquesta possibilitat en altres autonomies i qualifica de “pedaç” la solució de bonificar el pas de camions. “Per què no s’arbitra a Castelló la mateixa solució que s’ha pres a altres llocs?”, ha manifestat Toledo.

El màxim responsable de l’Autoritat Portuària recorda que la alternativa de la N-340 es inviable per als vehicles pesants, “que es veuen condemnats a pagar un elevat peatge o bé a sofrir llargues retencions, provocant amb açò un dany al sector logístic i als nodes relacionats amb ell”.

Francisco Toledo ha ressaltat que els ports son el millor aliat per al transport de llarga distància per carretera “com ho demostren els més de 38,3 milions de tones de mercaderies que es van embarcar en camions a tota Espanya des dels diferents recintes portuaris l’any passat”. Per tot això, considera que “resulta necessària una aposta clara per a facilitar el tràfic de mercaderies i no danyar més l’economia de la província”.

 

 

 

 

 

 

 

Quiero recibir las notas de prensa