Comunicació

Notes de prensa

Toledo presenta al Consell d´Administració el pla d´inversions

29 April 2016

02-05-2016

L’Autoritat Portuària encarrega un informe per avaluar la recuperació de l’edifici de la Comandància de Marina

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha informat hui al Consell d’Administració del Pla d’Inversions del port que preveu actuacions per valor de 69,5 milions d’euros fins al 2020. “Un pla elaborat amb criteris de prudència financera per garantir la seua viabilitat i, per tant, establir les condicions que minimitzen el risc i cost de les nostres operacions financeres”, ha assegurat Toledo als consellers.

Els criteris fixats passen per no incrementar el deute de l’Autoritat Portuària, una inversió acumulada no superior al cash-flow acumulat, amb un augment mitjà anual d’un 3 per cent en l’esmentat cash-flow, i amb un marge de suficiència de 8 milions. “Uns pilars sòlids sobre els quals guanyar competitivitat per continuar creixent i consolidar un port que genere riquesa i ocupació a Castelló”, ha assenyalat Toledo. “Es tracta de potenciar el camí del creixement que hem iniciat i que situa el port de Castelló com el sisè més rendible al conjunt de recintes portuaris espanyols”.

Així mateix, Toledo ha informat dels resultats econòmics de PortCastelló del passat exercici i que reflectixen uns beneficis que freguen els 6 milions, un 54 per cent més respecte al 2014.

El màxim responsable de l’Autoritat Portuària de Castelló ha desgranat al Consell d’Administració els projectes que contempla el Pla Inversor, el seu pressupost així com el calendari d’execució (Taula adjunta).

D’altra banda, Francisco Toledo ha informat de l’estudi tècnic que s’ha encarregat per valorar l’estat de l’edifici de la Comandància Marina i estudiar les condicions de la seua reversió a l’Autoritat Portuària. L’objectiu de PortCastelló és recuperar aquest edifici per ubicar el Museu de la Mar, un Centre d’Interpretació del Port i diverses dependències per a serveis portuaris. Cal recordar que aquest edifici s’ubica en un enclavament privilegiat al costat del port de Castelló i que roman tancat i sense cap activitat des de 2007

Acords del consell:

S’ha aprovat la modificació no substancial, per ampliació d’una superfície de 135 m2 , de la concessió atorgada per a la construcció i explotació de dos atracaments al dic de tancament de la Dàrsena Sud.

S’ha aprovat la selecció de sol·licitud de concessió de la Societat Cooperativa Valenciana Limitada Columbretes per l’ocupació de dos dipòsits per al subministrament de gasoli a embarcacions al moll de llevant de la Dàrsena Pesquera.

S’ha aprovat la concessió administrativa a Tena Guzmán S.L,. destinada a ús d’hostaleria, per l’ocupació d’una parcel·la de 262 m2 a la plaça del mar amb dos xiringuitos d’obra adossats i dues ampliacions desmuntables cobertes i tancades.

S’ha aprovat la concessió administrativa a Hiper Grao S.L. per l’ocupació, condicionament i explotació d’una parcel·la de 4.237 m2 destinada a ús comercial que disposa d’una nau tancada de 2.069 m2 i una superfície annexa de 2.168 m2 que incloga pàrquing i centre de transformació elèctrica, ubicat tot a la zona de servei.

S’ha aprovat l’autorització del canvi accionarial i ampliació de capital en la concessió a PortSur Castellón S.A. per la construcció i explotació d’una Terminal de granels sòlids a la Dàrsena Sud, després del canvi accionarial la majoria del vot de la societat l’ostentarà el fons inversor Kartesia Credit Opportunities.

S’ha autoritzat la novació d’hipoteca a Emara Inversiones Empresariales S.L. sobre els drets de la concessió per la construcció i explotació d’un complex d’oci i convencions a la zona de servei del port.

S’ha aprovat l’adjudicació del concurs per l’ocupació i explotació d’un local ubicat al moll de costa a María Nieves Peris Oliver.

S’ha aprovat la bonificació del 15% de la taxa d’activitat de la concessió a PortSur Castellón S.A. per la construcció i explotació d’una Terminal de granels sòlids a la Dàrsena Sud, una vegada obtinguda per l’empresa concessionària la preceptiva certificació de servei basada en els referencials de qualitat del servei aprovats per Ports de l’Estat.

S’han aprovat les condicions de les autoritzacions per dipositar o emmagatzemar mercaderia procedent de fora de la Unió Europea en zones de maniobra, trànsit o emmagatzematge públiques, d’acord amb el Reglament del Consell i del Parlament Europeu número 952/2013 pel qual s’establix el codi duaner de la Unió.

 

Vull rebre les notes de premsa