Comunicació

Notes de prensa

Toledo implica a la Comunitat Portuària per a millorar la competitivitat

5 July 2016

 

06-07-2016

 

El president de l’Autoritat Portuària planteja un pacte global per consolidar el port de Castelló com a motor econòmic

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha plantejat un Pacte Global per la Millora de la Competitivitat del port de Castelló. Ho ha fet durant el transcurs de la reunió del Comitè de Competitivitat que congrega semestralment a tota la Comunitat Portuària i valora l’acompliment del Pla Estratègic.

Toledo ha implicat als agents i operadors de la Comunitat Portuària en el seu objectiu de “situar al port de Castelló en condicions òptimes per atraure més tràfics i, per tant, generar més ocupació i economia”. El president de PortCastelló ha proposat una “reflexió col·lectiva sobre la necessitat de millorar la competitivitat de la infraestructura. “L’Autoritat Portuària és només una part més de la cadena logística i necessita tots els seus actors per refermar el paper del recinte portuari com a motor de desenvolupament econòmic”.

Toledo ha afirmat que “els nostres resultats són bons, però necessitem la implicació de la Comunitat Portuària per garantir un futur brillant al port”.

En aquesta línia, l’Autoritat Portuària impulsarà reunions conjuntes fins a final d’any per iniciar 2017 amb un Pacte Global per la Millora de la Competitivitat que consolide el port al Top 10 del sistema portuari espanyol.

Per la seua part, el director del port, Roberto Arzo, ha exposat al Comitè els avanços en matèria de competitivitat i els increments de tràfic obtinguts des de principi d’any. També ha informat del Pla d’Inversions del port de Castelló fins a 2020 que contempla actuacions en infraestructures ferroviàries per valor de 69.503.000 euros. Arzo ha indicat que PortCastelló està complint els objectius marcats al seu Pla Estratègic 2013-2017 i afronta la seua última fase amb els reptes de connectar les dues dàrsenes, fidelitzar la seua política de bonificacions a sectors econòmics com el ceràmic i augmentar les mesures correctores de protecció del medi ambient per consolidar-se com a port sostenible.

 

Vull rebre les notes de premsa