Comunicació

Notes de prensa

Toledo: “El corredor mediterrani és clau per al creixement del port”

7 March 2016

08-03-2016

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló se suma al Fòrum Valencià Corredor Mediterrani

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha participat en la constitució del Fòrum Valencià Corredor Mediterrani en el qual s’ha reivindicat la construcció d’esta infraestructura fonamental per a l’economia de la Comunitat Valenciana.

Toledo ha indicat que el seu dèficit afecta al sistema ferroviari i a la seua connexió amb els ports del Mediterrani, entre ells el de Castelló. “Necessitem el corredor per augmentar la nostra competitivitat i generar riquesa”.

El president de l’Autoritat Portuària ha reclamat una aposta clara pel transport de mercaderies per ferrocarril al nostre país, que passa per desenvolupar “el més aviat possible el corredor mediterrani al ser l’àrea de major concentració econòmica, d’exportació i importació i també de moviment portuari, que és el principal generador d’este tipus de transport”.

Francisco Toledo ha recordat que, segons l’Oficina Europea d’Estadística- Eurostat-, Espanya registra una quota de transport de mercaderies per ferrocarril de només el 4,8 per cent del transport per via terrestre, quan la mitjana europea es situa al 17,8%. “Els països més avançats tenen una quota entre 5 y 10 vegades superior a la nostra, com Alemanya amb un 23,5%, Finlàndia el 27,8%, Suècia el 38,2% i Suïssa el 48%”.

Francisco Toledo s’ha referit a la necessitat d’impulsar un “transport de mercaderies intel·ligent, en el qual el ferrocarril jugue un paper essencial al suposar estalvis energètics, de costos logístics i d’impacte mediambiental respecte al transport per carretera”. Ha incidit en que en eixe motor de canvi “és clau l’aposta pel corredor mediterrani per preservar la competitivitat del nostre país, la seua sostenibilitat econòmica i mediambiental.”

El president de l’Autoritat Portuària ha recalcat que “reivindicar el corredor mediterrani no és reclamar una via, és reclamar un eix de desenvolupament econòmic”.

 

Vull rebre les notes de premsa