Comunicació

Notes de prensa

Toledo agraïx a la Fundació Nao Victoria la seua escala al port

9 March 2016

14-03-2016

El president de l’Autoritat Portuària convida als castellonencs a “conèixer una de les pàgines més brillants de la història marítima”

La Nao Victoria, rèplica del vaixell que va aconseguir realitzar la primera volta al món de la història, obri des d’aquest matí les seues cobertes al públic per mostrar la seua extraordinària història. Minuts abans de que l’embarcació acollira els primers visitants s’ha realitzat una visita protocol·lària per part del president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco i el capità marítim José Miguel Manaute.

El capità de la Nao Victoria juntament amb altres membres de la tripulació han rememorat acompanyats per les autoritats i mitjans de comunicació la major gesta marítima de tots els temps: la primera volta al món entre 1519 i 1522.

A més a més, s’han encarregat d’explicar els detalls tècnics de l’embarcació de 26 metres d’eslora i 7 de mànega i construït en fusta, així com de mostrar els camarots, la bodega i el funcionament d’un vaixell que hui en dia continua navegant pel món.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha agraït a la Fundació Nao Victoria “que haja inclòs al port de Castelló entre les seues escales per mostrar una de les pàgines més brillants de la història marítima”. Al mateix temps, ha assenyalat que “embarcar-se en esta rèplica i obrir-la al públic oferix una visió de la valentia que van tenir els mariners que van aventurar-se a donar la volta al món en esta embarcació”.

Per la seua part, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco ha convidat als castellonencs a “visitar la Nao Victoria, recordar part de la nostra història i reviure-la”. A més a més, ha mostrat la seua satisfacció pel fet que Castelló “aculla esta iniciativa” ja que “som una ciutat que viu de la mar i al costat d’ella”.

La Nao Victoria està atracada al Moll de Costa del port de Castelló, enfront dels cines, i romandrà oberta al públic fins al diumenge 13 de març en horari de 10 a 18.00 hores.

 

Vull rebre les notes de premsa