Comunicació

Notes de prensa

Salvador destaca el papel dels ports per reactivar l´economia

16 March 2016

17-03-2016

La consellera ha mantingut avui una reunió amb el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat que “els ports són el principal focus per reactivar l’economia i augmentar la competitivitat de la Comunitat Valenciana”.

Així s’ha manifestat després de la visita que ha realitzat hui al Port de Castelló on ha mantingut una reunió amb el president de l’entitat Francisco Toledo, en la qual s’han abordat les principals necessitats i la situació del Port. A més a més, la consellera s’ha interessat pels projectes que té pendents d’escometre l’entitat i ha valorat positivament les dades sobre el creixement del Port de Castelló perquè són “bons per l’economia de la província i de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, ha assenyalat la necessitat de que el Port de Castelló estiga connectat amb el Corredor Mediterrani i ha assegurat que el Consell “mantindrà el nivell de reivindicació” a Foment perquè esta infraestructura “és fonamental per al present i el futur de l’economia i la societat valenciana”.

Corredor Mediterrani

En aquest sentit, la consellera ha recordat que la setmana passada el Consell va crear el Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani que va ser presentat ahir mateix a Brussel·les. Segons ha recordat este espai aglutina a l’administració autonòmica, organitzacions empresarials, universitats públiques, sindicats, col·legis professionals, ports, així com empreses tan importants com la Ford i la societat civil valenciana, per coordinar iniciatives i potenciar esta infraestructura de vital importància per la competitivitat i l’economia de la Comunitat Valenciana. Salvador ha advertit de la importància “unir esforços i treball junts per fer més competitius els nostres ports i les connexions ferroviàries necessàries”.

“Volem que les nostres empreses competisquen en igualtat de condicions amb les de les zones per on circula el Corredor Mediterrani de doble plataforma que no tenim al tram valencià”, ha indicat Salvador abans d’afegir que les obres del Tercer Carril suposaran un coll de botella perquè “per una mateixa via hauran de circular tots els trens, ja siga, d’alta velocitat, de rodalies o de mercaderies”.

 

Vull rebre les notes de premsa