Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló renova el seu segell de qualitat EFQM 500+

3 June 2016

 

07-07-2016

Aquesta acreditació és el màxim reconeixement europeu a l’excel·lència en la gestió

L’Autoritat Portuària de Castelló ha renovat el segell europeu EFQM 500+, que reconeix l’excel·lència en la gestió i la qualitat en una organització. El segell 500+ de l’avaluació EFQM (European Foundation for Quality Management) és el màxim reconeixement europeu a l’excel·lència en la gestió i només el posseeixen dos ports més a Espanya.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha assenyalat que aquesta acreditació resulta important en qualsevol empresa  “però més en una institució pública, perquè és la garantia a la societat que la nostra gestió es fa amb els màxims nivells d’exigència d’estàndards internacionals”. Altres institucions com la Universitat Jaume I de Castelló també tenen aquest segell, el qual es va aconseguir quan Francisco Toledo era el seu rector.

La vigència d’aquesta certificació té una duració de dos anys, per la qual cosa en aquest 2016 PortCastelló havia de sotmetre’s a examen per a la seua renovació que ha aconseguit després del diagnòstic dut a terme pel Club Excel·lència en Gestió. L’avaluació EFQM és molt exigent perquè avalua, mitjançant 33 criteris, els resultats clau de l’organització i els resultats sobre clients, personal i societat, així com el lideratge, la capacitat d’innovació i estratègia, el personal, els processos i les aliances.

Els avaluadors han destacat que “l’APC presenta resultats amb tendències altament positives i manteniment i millora respecte a altres ports de l’Estat, amb un augment incremental de la productivitat”.

Francisco Toledo ha agraït el treball diari del personal de l’Autoritat Portuària “per abanderar novament l’EFQM 500+” i ha recalcat que el port de Castelló “renova d’aquesta manera el seu compromís amb l’excel·lència empresarial, la gestió eficient dels recursos i l’impuls de la competitivitat”.

El port de Castelló suma a aquest prestigiós segell altres reconeixements com el Premi de Qualitat de l’Administració General de l’Estat, l’ISO 9001, processos d’escala de vaixells i l’OHSAS 18001.

 

Vull rebre les notes de premsa