Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló presenta a Madrid el seu potencial logístic

8 July 2016

11-07-2016

El port de Castelló és molt competitiu per a Madrid per les seues connexions amb el Mediterrani, Àfrica, Orient Mitjà i Mar Negre

Més de 150 empreses madrilenyes coneixen l’oferta d’infraestructures del port i el seu potencial de creixement gràcies als 2 milions de metres quadrats de la seua dàrsena sud

El port de Castelló ha reunit al Palacete de Santoña de la Cambra de Comerç de Madrid a més de 150 empreses nacionals i internacionals radicades a Madrid, així com a ambaixades, per donar a conèixer els avantatges d’operar des del recinte castellonenc en una jornada organitzada per la Fundació PortCastelló.

La ubicació geoestratègica de PortCastelló el convertix en porta al Mediterrani, Àfrica, Orient Mitjà i Mar Negre a través d’un gran número de línies regulars i l’unixen amb tots els continents a través d’altres línies. A més a més, està connectat amb el corredor mediterrani, de la vall de l’Ebre i amb el centre de la Península. Així ho ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, qui ha exposat algunes dades que posicionen el port de Castelló entre els més competitius per al sector empresarial madrileny, com per exemple ser el cinquè en tràfic import/export i un dels de major creixement del rànquing nacional. “Castelló és un port d’oportunitats per a Madrid”, ha afirmat Toledo.

PortCastelló ha acudit avui a la Cambra de Comerç de Madrid amb un balanç econòmic que el posicionen com el sisè més rendible d’Espanya, i amb un increment de beneficis nets d’un 54,4 per cent respecte a 2014. Francisco Toledo ha detallat el Pla d’Inversions productives del port de Castelló fins al 2020 que contemplen actuacions per valor de quasi 70 milions d’euros, i li permetran consolidar la seua posició al Top 10 del sistema portuari espanyol.

Entre les infraestructures que ja estan planificades destaquen la connexió ferroviària entre les dues dàrsenes, la connexió per autovia amb la dàrsena sud, l’estació intermodal i la seua connexió amb el corredor mediterrani.

Sense dubtes, la urbanització dels 2 milions de metres quadrats de la dàrsena sud és una de les inversions més atractives de PortCastelló per a la instal·lació d’empreses involucrades en la cadena logística.

PortCastelló ha mostrat a la important representació empresarial la seua política de bonificacions i les seues mesures correctores de protecció del medi ambient per consolidar-se com a port sostenible.

La jornada empresarial ha comptat amb la participació del Director General de l’Autoritat Portuària de Castelló, Roberto Arzo i el Gerent de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo i ha sigut inaugurada pel president de Ports de l’Estat, Manuel Llorca, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Lola Guillamón.

El president de Puertos del Estado, JoséLlorca, ha destacat els 16 milions de tones mogudes al port de Castelló durant l’any passat i la seua excel·lent connectivitat amb el Mediterrani, Àfrica, Orient Mitjà i Mar Negre. “El port de Castelló té tots els ingredients per resultar atractiu per a les empreses de Madrid”, ha dit. Manuel Llorca ha assegurat que des de Ports de l’Estat s’aposta per millorar les condicions de connectivitat del port i “per això continuarem treballant perquè s’aconseguisca la seua connexió amb el corredor mediterrani i això li permeta continuar creixent”.

La presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Lola Guillamón, s’ha dirigit als empresaris i ha recordat que “el gran valor del port de Castelló ha sigut reivindicar-se com el mitjà per al creixement de les nostres empreses i s’ha sabut dotar dels recursos per competir en igualtat de condicions amb la resta”.

Per part de la Comunitat Portuària, han participat el Gerent de PortSur Castelló, Javier Herrera, el Director General de la Terminal Polivalent de Castelló, Víctor Muñoz, el Director Gerent de Castelló de Marítima del Mediterrani, José Mª Salt.

 

Vull rebre les notes de premsa