Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló participa a Cersaie com a aliat del sector ceràmic

3 October 2016

27-09-2016

PortCastelló està present a la fira de Cersaie de Bologna per donar suport al sector ceràmic de la província, donar a conèixer la seua oferta d’infraestructures i serveis i exposar els beneficis d’operar des d’aquest enclavament logístic.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, acompanyat del director del port, Roberto Arzo, i del gerent de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo, estan mantenint diverses trobades amb responsables del sector ceràmic de la província, donat el pes que representa aquest sector per a l’economia de Castelló.

Toledo ha mantingut trobades amb diverses empreses ceràmiques, entre elles Porcelanosa, Ceracasa, Pamesa, Keraben, Grespania i Cristacer. També amb empreses transitàries que han acudit al certamen, com per exemple Savino del Bene, AM Cargo, Sea Carriers i Pitarch Logística.

Cal recordar que el 90 per cent de les empreses que fabriquen productes ceràmics es concentra a la província i per açò el port de Castelló juga un paper fonamental. De fet, el 46% de les exportacions ceràmiques i el 95% de les importacions de matèries primeres es realitzen des del recinte del port castellonenc.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha assenyalat a la fira Cersaie que el creixement de tràfics al port castellonenc relacionats amb el sector ceràmic confirmen el vincle entre PortCastelló i el sector. En el primer semestre de l’any s’han incrementat un 2,9% les exportacions de taulells, rajoles, frites i esmalts. Mentre que el creixement d’importacions de matèries primeres en aqueix mateix període de temps es xifra en  27,2%. En concret, el major creixement es produïx en la importació de feldspat, un 40,8%.

El pes del port de Castelló per a la indústria ceràmica es reflectix en l’evolució d’aquest tipus de tràfic. En 5 anys, des del 2010 al 2015, l’augment d’exportació de taulells, rajoles i frites és d’un 95,70%, al passar d’1.030.347 tones a 2.033.967 tones.

També és espectacular el creixement durant els últims anys en la importació de granels sòlids vinculats a la ceràmica a PortCastelló: un 51,52 per cent del 2010 al 2015.

Francisco Toledo ha ressaltat durant la jornada de treball que PortCastelló és el port de la ceràmica. Per açò, “hem impulsat en aquest 2016 bonificacions dirigides al sector ceràmic, de manera que les taxes dels vaixells es rebaixen des d’un 25 fins a un 40 per cent de forma progressiva en base al número de contenidors que moguen”. “Una mesura que impulsarà la competitivitat del nostre port i millora les condicions del sector”, ha assenyalat.

 

Vull rebre les notes de premsa