Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló organitza una jornada informativa sobre el pesatge de contenidors

28 June 2016

30-06-2016

El port de Castelló és el cinquè del sistema portuari espanyol en número de contenidors import-export

L’Autoritat Portuària de Castelló ha reunit aquest matí als sectors empresarials i agents afectats per la nova normativa espanyola sobre verificació de la massa bruta de contenidors. Una normativa que té com a objectiu garantir que cap dels contenidors embarcats als ports espanyols supere el pes màxim establit i que entra en vigor l’1 de juliol.

La inauguració de la jornada ha estat a càrrec del president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, el president d’ASCER, Isidro Zarzoso, el secretari general d’ANFFECC, José Luis Breva, el president de la CEC, José Roca, i el president d’ACEP, Sebastián Plá.

“El port de Castelló ha volgut reunir a totes les parts que tenen relació amb el trànsit de contenidors i que per tant poden veure afectada la seua operativa per la nova normativa”, ha explicat Francisco Toledo. La reunió ha despertat l’interés d’al voltant  120 persones, entre representants d’empreses, terminalistes, consignatàries, transportistes i les organitzacions empresarials més implicades amb l’entrada en vigor de la normativa, especialment les dues patronals de material ceràmic: Associació Espanyola de Fabricants de rajoles i Paviments Ceràmics ─ASCER─ i l’Associació Nacional de Fabricants de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics ─ANFFECC─.

El port de Castelló ocupa el cinquè lloc en número de contenidors d’import/export ─objecte de la normativa─, al moure 194.411 contenidors durant el passat any. La major part de la mercaderia que s’exporta és material ceràmic, en concret 1.844.549 tones durant 2015. Les principals destinacions són Israel, Algèria, el Líban, Líbia i Nigèria, tal com ha exposat el director del port de Castelló, Roberto Arzo.

Per la seua part, el gerent de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo, ha explicat durant la jornada informativa els mecanismes que està aplicant el recinte portuari castellonenc per “continuar donant la mateixa qualitat de servei”. A més a més, ha intervingut el capità marítim de Castelló, José Manuel Manaute qui s’ha referit a la millora que suposarà la nova normativa per a la seguretat marítima.

Cal recordar que la modificació del Conveni SOLAS realitzat per l’Organització Marítima Internacional (OMI) exigeix que un contenidor tinga verificat el pes brut com a condició per carregar-lo en un vaixell per a exportació. Aquest canvi, que afecta a tota la indústria del transport marítim en contenidor, responsabilitza a l’embarcador d’obtenir el pes brut verificat d’un contenidor ple i de comunicar-lo a la naviliera perquè el puga remetre a la terminal.

 

Vull rebre les notes de premsa