Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló impulsa el turisme de creuers

20 September 2016

 

21-09-2016

PortCastelló rep  725 creueristes i participa a la XI edició de la Seatrade Cruise Med

Un total de 13 autobusos esperaven  als turistes per desplaçar-los a les seus destinacions a l’interior de la província, la costa i al centre de Castelló

Impulsar el turisme de creuers. Aquest és un dels objectius que s’ha marcat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo. Dilluns ha recalat al recinte portuari castellonenc el primer dels dos creuers prevists per a aquesta setmana.

Es tracta del Prinsendam, de la companyia Holland America Line, amb 729 passatgers americans a bord. El segon d’ells arribarà el dimecres: el SilverCloud, de la companyia Silversea Cruises, que atracarà per primera vegada a PortCastelló i ho farà amb 300 creueristes europeus.

Els creueristes que dilluns han arribat al port de Castelló han iniciat les seues visites a les 8.30 del matí. Al voltant de 450 d’ells han optat per excursions a diferents punts de la província i València. En concret, han eixit 3 autobusos amb destinació a València, 2 a Peníscola, uns altres 2 a Morella, 1 a Vilafamés i un altre més a Benicàssim.

La resta dels passatgers, juntament amb part de la tripulació, han optat per conèixer la ciutat de Castelló, per la qual cosa s’han disposat 4 autobusos llançadora que de manera continua connecten el port amb el centre de Castelló.

Els creueristes han pogut degustar suc de taronja i torrons Agut de Benlloch a la seua arribada al port així com arreplegar informació turística de Castelló i província.

El desplegament de benvinguda ha estat coordinat pel Comitè Impulsor de Tràfic de Creuers, del qual formen part l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló, la Cambra de Comerç, l’Agència Valenciana de Turisme, la Fundació PortCastelló i l’Autoritat Portuària de Castelló.

L’arribada d’aquestos dos creuers s’unix a la participació de PortCastelló a la XI Fira-Congrés Seatrade Cruise Med, que se celebra entre el 21 i 23 de setembre a Santa Cruz de Tenerife. La presència de PortCastelló en aquesta edició confirma la rellevància que representa la indústria dels creuers per al port de Castelló. PortCastelló estarà present a l’estand institucional Ports of Spain, sota el lema “Blue Carpet: Endinsa’t a Espanya sobre una catifa blava”.

La Fira-Congrés Seatrade Cruise Med és la més important dedicada al món dels creuers de totes les que es celebren a Europa. En anteriors edicions s’ha celebrat a ciutats costeres europees com Barcelona, Marsella, Canes o Venècia.

El gerente de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo, acudix a l’esdeveniment en el qual es celebraran trobades i conferències a les quals està previst que acudisquen uns 600 delegats i executius de les principals línies de creuers.

La participació en aquesta fira s’emmarca en la política marcada pel president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, per situar a PortCastelló al mapa creuerístic, de la mà de l’Agència Valenciana de Turisme i les navilieres “per consolidar una oferta atractiva i augmentar el número de creuers que arriben al port de Castelló; el port de Castelló vol ser un aliat del sector turístic”, ha assenyalat.

 

Vull rebre les notes de premsa