Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló complix els objectius de competitivitat

8 February 2016

09-02-2016

El Comitè de Competitivitat del port congrega en la seua reunió semestral a tota la Comunitat Portuària per presentar les accions dutes a terme durant l’últim any i les[E1] pròximes línies d’actuació

PortCastelló ha complit els objectius marcats al seu Pla Estratègic 2013-2017 i afronta els seus dos últims anys amb els reptes de connectar les dues dàrsenes, fidelitzar la seua política de bonificacions a sectors econòmics com el ceràmic i augmentar les mesures correctores de protecció del medi ambient per consolidar-se com a port sostenible. Així es desprèn de l’última reunió que ha mantingut el Comitè de Competitivitat del Port de Castelló en la qual s’han validat les accions dutes a terme durant l’últim any.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha ressaltat el compromís de tots els agents i operadors de la Comunitat Portuària per situar al port entre els primers deu espanyols. Al mateix temps, ha insistit en la necessitat de consolidar el paper del recinte portuari com a agent de desenvolupament del teixit social i empresarial, potenciar el seu ús com a motor de desenvolupament i incrementar de forma sostinguda el volum de tràfic. A més a més, Toledo ha informat al Comitè que la reestructuració del deute de l’Autoritat Portuària permetrà dedicar 22 milions d’euros més en els pròxims 5 anys “a guanyar competitivitat mitjançant la disminució de les taxes portuàries, i amb l’aplicació de noves bonificacions i invertint en infraestructures productives que atraguen inversions, incrementen el tràfic i generen economia i treball a Castelló”.

Per la seua banda, el director de PortCastelló, Roberto Arzo, ha fet entrega a cadascun dels integrants d’una edició resumida dels principals objectius assolits i els plans de futur, que ha sigut valorada positivament pel Comitè. De fet, han finalitzat 16 de les 26 accions que contemplen les 5 línies estratègiques de competitivitat. Les 10 restants estan en curs per tractar-se de línies plurianuals.

Entre els èxits fets realitat al 2015 per millorar la competitivitat de PortCastelló destaca l’execució del nou accés viari entre la CS-22 i la dàrsena sud després de la decisió de l’Autoritat Portuària de costejar els 840.000 euros d’inversió i l’elaboració d’un pla de bonificacions que ha començat a aplicar-se este any a les empreses del sector ceràmic. També s’han iniciat mesures per consolidar el port de Castelló com a sostenible. Entre elles, el foment de l’ús del TRAM entre els usuaris i clients del port

 

Vull rebre les notes de premsa