Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló, aliat de la ceràmica

4 February 2016

05-02-2016

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, dóna a conèixer les bonificacions aprovades aquest any per augmentar la competitivitat del sector ceràmic

PortCastelló, el port de la ceràmica”. Sota aquest eslògan el recinte portuari ha presentat aquest matí a la Comunitat Portuària de Castelló els beneficis d’operar des d’esta infraestructura. El president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, juntament amb el director del port, Roberto Arzo, i el gerent de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo, ha afirmat que PortCastelló és “un node primordial de les cadenes logístiques del sector ceràmic”.

Algunes xifres ho corroboren: per ell s’importa més del 90 per cent de les matèries primeres del sector i ix el 46 per cent de la seua exportació via marítima. A més a més, al 2015 han passat quasi 5 milions de tones amb origen o destinació el sector ceràmic, la qual cosa suposa un 26 per cent del tràfic del port. Una dada més: les exportacions del sector ceràmic han crescut en un 95 per cent, al passar d’1 a 2 milions de tones.

PortCastelló ha ampliat el nombre de països amb els quals manté relació comercial de rajoles, i l’any 2015 van ser 57 països, 13 més que al 2010. “Ara estem estudiant obrir noves línies per arribar a punts on ara no arribem com Orient Mitjà”, ha dit Toledo.

PortCastelló es presenta a la fira Cevisama de la mà de la Fundació PortCastelló com el gran aliat de la ceràmica, amb xifra rècord de tràfic ─més de 16 milions de tones mogudes al 2015─ i amb una posició consolidada dins del Top-10 dels 46 ports espanyols. “Ara apostem per adaptar el port a les necessitats del sector i millorar la seua competitivitat, abaratint els seus costos logístics.” De fet, este any s’han aprovat bonificacions en les taxes de les línies regulars que transporten contenidors amb productes ceràmics.

Al mateix temps, PortCastelló està incrementant les mesures de protecció mediambiental per consolidar-se com a port sostenible i recentment el seu consell d’administració ha aprovat la reestructuració del deute “per guanyar en competitivitat, escometre nous projectes, generar economia i treball”, ha assenyalat Toledo.

Vull rebre les notes de premsa