Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló acull la reunió del comité executiu de consignatàries d´ANESCO

15 November 2016

15-11-2016

Francisco Toledo i Julio Carrasco presidixen la trobada de l’òrgan directiu que representa a 83 empreses associades a la patronal dels consignataris dels vaixells

El port de Castelló ha acollit avui una nova trobada del comité executiu de Consignataris d’ANESCO en la qual s’han analitzat diversos aspectes relacionats amb el futur del sector. La reunió s’ha celebrat a la seu de l’Associació de Consignataris i Empreses Portuàries de Castelló i ha sigut presidida conjuntament pel president de PortCastelló, Francisco Toledo, i el president del comité executiu d’empreses consignatàries d’ANESCO, Julio Carrasco Valdés.

Durant la reunió s’han abordat diversos temes d’interès per al sector com el projecte pilot eManifest, una iniciativa de la Comissió Europea mitjançant la qual es pretén avançar en el desenvolupament d’una finestreta única europea, real i harmonitzada, que permeta declarar totes les formalitats de l’escala d’un vaixell a les administracions públiques dins de la Unió Europea.

L’estatut del consignatari, l’aplicació de la nova normativa sobre la verificació del pes dels contenidors, la responsabilitat del consignatari en matèria de coordinació d’activitats empresarials així com l’alta d’ANESCO al Clúster Marítim Espanyol són altres dels temes que s’han posat damunt la taula en esta nova reunió del comité executiu de consignataris.

Així mateix, la cita ha servit a més per a fer balanç de la participació d’ANESCO a la 47 edició de l’Assemblea Anual de FONASBA, Federació d’Associacions Nacionals d’Agents Marítimis i Brokers Naviliers, que es va celebrar el mes passat a Londres.

A la trobada el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha exposat algunes de les xifres que el situen al Top 10 dels ports espanyols i el sisè més rendible del sistema portuari espanyol. Toledo ha destacat que “la notable millora en els resultats econòmics del 2015 permeten a PortCastelló plantejar una baixada de taxes per al pròxim any i un increment en bonificacions per guanyar en competitivitat”.

Toledo ha desgranat el pla d’inversions fins a 2020 del port de Castelló, per valor de 70 milions d’euros.

Actualment i després de les recents incorporacions, formen part d’ANESCO un total de 246 empreses associades, 83 d’elles consignatàries, s’ha convertit així en l’associació referent d’un sector industrial clau en l’economia espanyola i l’activitat del qual representa aproximadament el 35% del PIB. ANESCO forma part de nombrosos organismes internacionals com FONASBA (Federació d’Associacions Nacionals d’Agents Marítims i Brokers Naviliers) FIMOP (Federació Ibèrica d’Empreses Estibadores i Agents Marítims) o ECASBA (Associació Europea d’Agents Marítims i Brokers Naviliers).

 

Vull rebre les notes de premsa