Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló aborda el pesatge dels contenidors

16 June 2016

17-06-2016

L’Autoritat Portuària informa als agents implicats de l’estratègia a seguir per a l’aplicació de la nova normativa

L’Autoritat Portuària de Castelló està mantenint diverses reunions amb consignataris de línies regulars i terminalistes per informar de la nova normativa que afecta a l’exportació de mercaderies conteneritzades. Una norma de l’Organització Marítima Internacional (IMO) que exigix la verificació de la massa bruta dels contenidors abans del seu embarcament a partir del pròxim 1 de juliol.

PortCastelló ja ha celebrat dos trobades amb agents implicats per donar a conèixer el mètode que s’establirà a partir d’ara per verificar el pes dels contenidors.

En una primera fase, el port de Castelló adoptarà el sistema “Llevant sense papers” a l’exportació, que permet l’eliminació de tràmits en paper per l’autorització d’eixida de mercaderies del recinte portuari. Les proves han començat hui i es mantindran fins a l’1 de juliol, data en la qual entra en vigor la nova normativa.

L’objectiu és implementar en una segona fase el VERMAS –un sistema informàtic per intercanvi d’informació- que permet sol·licitar telemàticament el pesatge d’un contenidor.

L’obligatorietat de declarar els pesos dels contenidors abans de ser embarcats té l’objectiu de millorar la seguretat dels treballadors de la mar i del conjunt de persones implicades en la cadena logística.

 

Vull rebre les notes de premsa