Comunicació

Notes de prensa

Marco i Toledo intensifican accions per enfortir el vincle Port-Ciutat

13 April 2016

15-04-2016

L’alcaldessa de Castelló i el president de l’Autoritat Portuària estudien projectes per fer del port un enclavament més competitiu, generador de riquesa i aliat del Grau.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el tinent d’alcalde del Grau, Rafa Simó, han visitat el port de Castelló acompanyats pel president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, per conèixer els projectes que s’escometran al port de Castelló per fer-lo més competitiu i per tant, “generador de treball i riquesa per a la ciutat”, ha explicat Toledo.

Durant l’encontre, Francisco Toledo ha recordat que el nou escenari financer de l’Autoritat Portuària permetrà construir en 5 anys, amb fons propis i sense recórrer a més endeutament, la connexió ferroviària entre les dues dàrsenes, un nou atracament de fluids a la dàrsena sud, la seua urbanització i connexió mitjançant autovia amb la CV-22, així com la construcció de l’estació intermodal i la seua connexió ferroviària amb el port.

Toledo també s’ha referit a les millores de protecció ambiental que ja s’estan desenvolupant. “Els ports hem de respondre amb un ús més humà de les activitats que es duen a terme i volem convertir-nos en el millor aliat del Grau.”

D’altra banda, tant Amparo Marco com Francisco Toledo han coincidit en la necessitat d’impulsar mesures que enfortisquen el vincle port-ciutat. “Els ports han participat de forma decisiva en la constitució i desenvolupament de les ciutats, i treballem per evitar que el nostre cresca aliè a Castelló”, ha dit Toledo.

Entre els més de 8.000 municipis espanyols, Castelló és un dels 28 que compta amb Autoritat Portuària. “Hem d’aprofitar este fet diferencial de ser Ciutat Portuària per generar economia i treball, -atraure inversions i incrementar tràfics-, i enfortir els vincles amb Castelló i especialment el Grau”, ha indicat.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que “el Govern municipal té clar que el port és un gran actiu de l’economia local i provincial i tenim la voluntat de potenciar el seu desenvolupament”.

Marco ha afegit que “si creix el transport marítim serà perquè creix l’economia de Castelló i això serà bo per a tota la ciutat”. Marco ha afirmat que per potenciar l’activitat portuària són necessàries dues infraestructures que l’Ajuntament continuarà reivindicant: “la primera és el Corredor Mediterrani, ja que és necessari l’accés sud, que permetrà a les empreses exportar de forma més ràpida, amb menys costos i de forma més eficient. I la segona és l’estació intermodal. L’ajuntament defensa la seua ubicació al nostre terme i ho fa amb criteris tècnics i d’eficàcia econòmica”.

Cal recordar que l’Autoritat Portuària de Castelló ha anunciat durant la celebració dels I Premis Faro PortCastelló la inclusió de 15 milions d’euros al seu pla plurianual d’inversions per escometre la construcció de la intermodal.

 

Vull rebre les notes de premsa