Comunicació

Notes de prensa

L´Autoritat Portuària culmina la reestructuració del seu deute

4 April 2016

 

04-04-2016

L’operació econòmica permetrà guanyar en competitivitat, consolidar el port de Castelló al Top 10 i generar treball

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha signat amb La Caixa i Bankia la reestructuració del seu deute “la qual cosa permetrà retallar 5 milions a l’any el pressupost al servei del deute i destinar eixa quantitat a guanyar competitivitat i crear llocs de treball”, ha manifestat el president, Francisco Toledo.

Una operació que va ser aprovada recentment pel Consell d’Administració de PortCastelló i que consistix en la reestructuració de dos crèdits per valor total de 22 milions d’euros i la seua adjudicació amb unes condicions que abaratixen els costos financers i “ens obri la via a estudiar inversions productives que generen riquesa econòmica i social”, ha agregat Toledo.

Així, s’ha formalitzat la reestructuració del deute amb CaixaBank, entitat a la qual se li adjudica un lot de 7 milions d’euros a 15  anys més 5 de carència, i amb Bankia a 10 anys més 5 de carència.

Amb esta reestructuració allò que l’Autoritat Portuària de Castelló tenia previst amortitzar en els pròxims 5 anys ho farà en 20, amb un interès efectiu de menys de la meitat del que pagava fins ara, i per tant suposa un important estalvi anual d’allò que es destina al servei del deute.

D’esta manera, els pròxims 5 anys PortCastelló no haurà de procedir a ninguna amortització i això possibilitarà destinar eixos 22 milions a escometre projectes per “avançar i consolidar PortCastelló entre els principals ports espanyols i com a palanca de creixement de l’economia castellonenca”, ha dit Toledo.

Cal recordar que al 2014 el port de Castelló va dedicar el 42 per cent dels seus ingressos al pagament del servei del deute, que arribava als 78 milions d’euros “i frenava possibilitats inversores”, ha afirmat Francisco Toledo. “Ara no és el moment d’amortitzar sinó d’invertir, de crear llocs de treball, de realitzar inversions productives que generen activitat econòmica i tràfic portuari”.

Vull rebre les notes de premsa