Comunicació

Notes de prensa

L’Ajuntament, ’Educació i Autoritat Portuària impulsaran cicles marítimo-pesquers

13 January 2016

12-01-2016

L’Autoritat Portuària de Castelló cedeix un local de 1.000 metres per ubicar la nova oferta educativa a iniciativa de l’IES Miquel Peris i Segarra del Grau.

L’Autoritat Portuària de Castelló ha acollit aquest matí una reunió de treball amb l’objectiu d’implantar per al proper curs escolar cicles formatius marítimo-terrestres de grau bàsic, mitjà i superior al Grau de Castelló. Una aposta educativa fruit de la col·laboració entre diverses administracions. Així, a l’encontre han assistit el tinent d’alcaldia del Grau de Castelló, Rafael Simó; el regidor d’Educació, Enric Porcar; l’inspector de la Direcció Territorial d’Educació, Vicent Doménech; el director de l’IES Miquel Peris i Segarra i el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo.

Es tracta de la tercera reunió que mantenen les parts implicades per ultimar aquesta nova proposta que naix de l’iniciativa de l’IES Miquel Peris i Segarra del Grau i que generarà una atractiva oferta formativa lligada a l’activitat portuària. “Es pretén pal·liar l’inadmissible índex de fracàs escolar del centre educatiu”, ha explicat Toledo. “De fet, quasi un 60 per cent dels estudiants no obté el títol d’ESO”, ha afegit.

Per a dur a terme aquest projecte, l’Autoritat Portuària de Castelló ha cedit a la Generalitat Valenciana una nau de 1.000 metres ubicada al recinte portuari on s’impartirà tota l’oferta formativa. D’aquesta manera, Castelló se suma a l’aposta per les ensenyances lligades al mar i a la pesca, que actualment a la Comunitat Valenciana només es poden cursar a Alacant.

El tinent d’alcaldia del Grau, Rafa Simó, ha explicat que aquest “és un pas més, però un pas important, perquè el cicle formatiu marítimo-pesquer s’implante al Grau, una de les reivindicacions que estem fent des de fa anys i que suposarà un salt qualitatiu per a la formació dels joves, per professionalitzar el sector i per al Grau”.

Per la seua banda, el regidor d’Educació, Enric Porcar, ha expressat la seua satisfacció “per la possibilitat d’ampliar l’oferta formativa a la nostra ciutat i, més concretament, a l’ institut Miquel Peris ja que aquesta branca educativa obrirà noves perspectives laborals”.

Vull rebre les notes de premsa