Comunicació

Notes de prensa

L´Agència de Seguretat i PortCastelló potenciaran la coordinació

30 August 2016

01-09-2016

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló felicita al Director General per l’actuació duta a terme al recent incendi d’Artana

El Director General de l’Agència de Seguretat i Resposta a les emergències, José Maria Ángel, ha visitat aquest matí les instal·lacions del port de Castelló i el seu Centre de Coordinació de Salvament acompanyat pel president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo.

L’objectiu de la visita ha sigut establir línies per millorar i potenciar la coordinació de resposta conjunta davant de qualsevol tipus d’emergència. En aquest sentit, Toledo ha felicitat a Batalla per l’actuació al recent incendi d’Artana, en el qual el port de Castelló va prestar la seua col·laboració en tancar al tràfic marítim el recinte portuari per permetre la presa d’aigua dels hidroavions.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, juntament amb el director del port, Roberto Arzo, han explicat als responsables de l’Agència els plans existents al port per lluitar contra la contaminació marina i respondre davant de situacions d’emergències, així com les mesures concretes per garantir la seguretat del recinte i dels seus treballadors. Per la seua part, José María Ángel, s’ha compromès a dotar al Centre de Coordinació de Salvament de PortCastelló d’una consola que permetrà el contacte directe i la millora de la coordinació amb el 112.

El Director General de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha conegut de primera mà les prioritats de gestió de PortCastelló, entre les quals destaca consolidar les mesures de protecció mediambiental i l’adquisició, en breu, d’una barrera oceànica per combatre la contaminació marítima.

Així mateix, Francisco Toledo li ha mostrat totes les dades que situen el port de Castelló com el sisè més rendible d’Espanya. De fet, l’any passat PortCastelló va mantindre relacions comercials amb 87 països de tots els continents.

El Director General de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha acudit a la reunió de treball acompanyat pel Subdirector General d’Emergències, Jorge Suárez, la Cap del Servei de Coordinació d’Emergències, Inmaculada Piles, i el Coordinador de Prevenció i Emergències, Alfonso López.

La reunió de treball ha comptat també amb la participació del Capità Marítim de Castelló, José Miguel Manaute, Juan Andrés Lecertúa en representació de la Direcció General de la Marina Mercant, el Director de PortControl, Javier García, i el Cap de Seguretat de PortCastelló, Enrique Roig.

 

Vull rebre les notes de premsa