Comunicació

Notes de prensa

La Nao Victoria visita el port

7 March 2016

 

08-03-2016

Estarà atracada els pròxims dies 9 al 13 de març al Moll de Costa on els visitants podran pujar a bord i conèixer la seua fabulosa història .

La Nao Victoria, rèplica del vaixell que va aconseguir realitzar la primera volta al món de la història, s’acomiadava anit del port d’Alacant i es posava rumb a Castelló, on arribarà esta mateixa nit i farà escala els pròxims dies per obrir les seues cobertes al públic i mostrar-los la seua extraordinària història.

Es tracta de la rèplica del navili que fa quasi cinc-cents anys (1519-1522) va realitzar la major gesta marítima de tots els temps: la primera volta al món. Una de les majors aventures de la història duta a terme per marins espanyols –entre ells un valencià, Juan Oliver- que van aconseguir circumnavegar per primera vegada el planeta i donar a conèixer tota la seua dimensió.

Després de l’enorme acollida rebuda als darrers ports en els quals ha fet escala –Sanlúcar, Algecires, Fuengirola, Almeria, Cartagena i Alacant-, on milers de visitants i escolars han pujat a bord, la nao Victoria es dirigix rumb a Castelló, en la seua ruta cap a Europa on realitzarà una gira pel Mediterrani per continuar difonent la seua història i la dels seus marins.

La primera cita d’esta gira serà a la localitat francesa de Sete on la nao Victoria participarà en una espectacular concentració de vaixells històrics de tota Europa, “Escale à Sete”.

Castelló es suma així a l’àmplia relació de ciutats de tot el món en les quals ha recalat esta emblemàtica nau des de la seua construcció: durant els anys 2004/2006 va realitzar la seua particular volta al món i va fer escala a 17 països de tot el món, va visitar els Estats Units i recentment va culminar una gira per ports del nord d’Europa, éssent el primer vaixell d’estes característiques en realitzar travessies similars.

Amb la col·laboració de Port Castelló, durant els pròxims dies dimecres 9 de març al diumenge 13 de març, la nao Victoria estarà atracada al Moll de Costa, per obrir les seus cobertes al públic. Durant la visita al vaixell, de 26 metres d’eslora i 7 de mànega i construït en fusta -obra mestra de la nova fusteria de ribera- els visitants coneixen a més de la seua fabulosa història, les seues formes, els detalls, maniobres i com va ser la vida dels seus marins. A més, a la seua bodega experimenta les vivències de la tripulació que hui en dia continua navegant pel món a bord d’este vaixell únic.

DADES DE LES VISITES:

Data: dimecres a diumenge: dimecres 9 de març – diumenge 13 de març

Lloc: Moll de Costa, Port de Castelló

Horari: 10:00h – 18:00h

Tickets: adults 3€ / Xiquets de 5 a 10 anys: 2€

Punts de venda dels tickets: l’entrada del navili o a www.naovictoriashop.org

Vull rebre les notes de premsa