Comunicació

Notes de prensa

La Fundació PortCastelló aconseguix l´estabilitat econòmica després de les decisions adoptades aquest any

19 December 2016

19-12-2016

El Patronat aprova per unanimitat un pressupost per al 2017 de 347.875 euros

El Patronat de la Fundació PortCastelló s’ha reunit per a fer balanç de l’any i aprovar els pressupostos del 2017. “La situació financera en la qual es va heretar la Fundació pot donar-se per superada gràcies a les mesures adoptades durant aquest any”, ha assenyalat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló i de la Fundació Francisco Toledo.

Toledo ha informat durant la trobada de la crítica situació en la qual es trobava l’entitat al 2015. “La Fundació tenia factures impagades de dos anys anteriors per un valor aproximat de 60.000 euros, sense possibilitat d’afrontar-les, sense consignació pressupostària, sense tresoreria i sense pòlissa de crèdit per a les demores”. No obstant, durant aquest any 2016 la Fundació PortCastelló ha pagat els deutes d’anys anteriors i actualment els pagaments es realitzen sense endarreriments. De fet, es preveu tancar l’exercici amb un superàvit de 70.000 euros.

L’estabilització de l’entitat ha sigut possible gràcies a la contenció del gasto, la incorporació de nous patrons i entitats associades, la rendibilització dels serveis oferts per la Fundació i l’entrada d’un nou equip gestor “solvent i amb una acreditada trajectòria”, ha assenyalat Toledo.

La Fundació contava al 2015 amb un deute financer de 300.000 euros. “Un deute que mai deuria haver-se produït, ja que no era degut a inversions, sinó a gasto corrent”, ha manifestat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló.

Cal destacar que la Fundació PortCastelló va realitzar gasto corrent per damunt del que estava pressupostat i el deute contret s’havia de començar a tornar al desembre de 2015 durant 4 anys, “la qual cosa hagués fet inviable la Fundació”. Per aquest motiu, “l’APC va decidir negociar que 2016 fóra una any de carència i en l’actualitat el deute s’està reestructurant i es tornarà en menys de 7 anys”, ha manifestat el president. D’aquesta manera l’entitat gaudirà d’un alleujament financer que li permetrà organitzar un intens programa d’activitats com el que s’ha desenvolupat al 2016, en el qual s’han mantingut 127 entrevistes de treball amb diversos agents i clients.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha afirmat que “amb les mesures adoptades es dóna per estabilitzada la situació financera de la Fundació”.

A més a més, en el transcurs de la reunió el patronat ha aprovat el pressupost del 2017, que s’eleva a 347.875 euros, la qual cosa suposa un 14% menys que al 2016, aproximadament 57.000 euros. És la quantitat que la Fundació ha hagut d’assumir durant el 2016 de factures impagades d’anys anteriors, per la qual cosa el pressupost real per escometre accions de la Fundació durant el pròxim any no es redueix.

El patronat ha aprovat igualment el pla d’activitats per al 2017, i que estarà estructurat en la promoció de tràfics en els sectors turístic, ceràmic, logístic, energètic i agroalimentari, així com la promoció del port i la intermodalitat i per últim la promoció del port i el seu foreland.

També es realitzaran dos actes de presentació del port similars al celebrat aquest any a l’empresariat a la Cambra de Comerç de Madrid. Un d’ells es celebrarà a Espanya i l’altre a l’estranger “amb l’objectiu de donar a conèixer les oportunitats que oferix el port de Castelló”.

Per últim, la Fundació té previst assistir el pròxim any a deu fires per a la promoció de PortCastelló: Breakbulk Europe a Anvers, Fruit Logística a Berlín, Fruit Attraction a Madrid, Transport Logistic a Munic, Saló Internacional de la Logística, a Barcelona, Cevisama a València, Fitur a Madrid, Cruise Shipping Miami i Seatrade Europe 2017, a Hamburg

Vull rebre les notes de premsa