Comunicació

Notes de prensa

Els beneficis del port de Castelló augmenten un 54% i freguen els sis milions

27 April 2016

 

2016-04-28

El port de Castelló se situa com el sisè més rendible d’Espanya

L’Autoritat Portuària de Castelló tanca l’exercici 2015 amb un benefici net de 5.960.220 euros, un 54 per cent més que al 2014. Aquest espectacular creixement és degut al bon comportament dels ingressos –que augmenten un 9,3 per cent degut al major tràfic de mercaderies-, i la contenció de gastos de personal i explotació, – que només pugen un 0,9 per cent”.

Així ho ha explicat avui el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, que ha comparegut en roda de premsa juntament amb el director del port, Roberto Arzo, la cap del Departament Econòmic Financer, Maritina Vidal, i la cap del Departament de Coordinació d’Àrees i Planificació Estratègica, Marta Barragán.

El balanç econòmic financer de PortCastelló del 2015 deixa unes altres xifres altament positives. Així, l’import net de la xifra d’ingressos es va situar en 25.645.123, la qual cosa implica que 1 de cada 4 euros ingressat a PortCastelló han sigut beneficis. “Som un dels 8 ports que supera el percentatge de rendibilitat exigit per ports de l’Estat per escometre el pròxim any una rebaixa de les nostres tarifes, taxes i coeficients i d’aquesta manera guanyar en competitivitat”, ha explicat Toledo.

A més a més, el port castellonenc va reduir l’any passat el seu deute amb entitats de crèdit en quasi 11 milions d’euros. “Eixa reducció, unida a la reestructuració del deute duta a terme en aquest 2016 i els beneficis obtinguts permetran millorar la competitivitat i eficiència de PortCastelló i consolidar-lo entre els primers d’Espanya”, ha assenyalat el president de l’Autoritat Portuària.

Francisco Toledo ha dit que “podrem escometre un programa d’inversions productives de 67 milions fins al 2020”. Entre elles, un nou atracament de fluids a la dàrsena sud, la connexió ferroviària entre les dues dàrsenes, l’estació intermodal, la urbanització de la dàrsena sud i la seua connexió mitjançant autovia amb la CV-22.

L’òptim balanç econòmic del 2015 situa a l’Autoritat Portuària de Castelló als primers llocs del sistema portuari, al créixer molt per damunt de la mitjana tant en ingressos, com en beneficis, com en rendibilitat. De fet, l’APC ocupa el lloc número 9 en el rànquing de les autoritats portuàries en resultat de l’exercici, i el lloc 6 en rendibilitat.

D’altra banda, PortCastelló va executar el passat any el 95 per cent del seu pressupost destinat a inversions, un total de 3.133.000 euros dels 3.209.000 pressupostats. Les principals línies sobre les quals es va invertir van ser la urbanització de la dàrsena sud i l’accés viari a esta dàrsena. “Un grau d’execució que és fruit d’una manera de treballar sostenible i planificada”, ha conclòs Toledo.

Vull rebre les notes de premsa