Comunicació

Notes de prensa

El port de Castelló triplica el tràfic ro-ro al febrer

22 April 2016

 

25-04-2016

El port de Castelló és el que experimenta un major creixement de tràfic de mercaderia rodada durant els dos primers mesos de l’any

El port de Castelló puja un 178,69 per cent el moviment de tràfic ro-ro, a l’acumular 98.086 tones, enfront d’un poc més de 35.000 registrades el passat any, la qual cosa implica una pujada del 178,69 per cent, segons les dades del sistema portuari facilitades per Ports de l’Estat. Amb açò, es convertix en el port espanyol que registra el major augment de tràfic durant els dos primers mesos de 2016.

Unes dades que confirmen el creixement el recinte portuari castellonenc. De fet, Castelló va tancar el 2015 situant-se com el segon port, després del de Tarragona, que més va créixer en tràfic de mercaderia rodada, és a dir, embarcament i desembarcament de vehicles que opten pel transport marítim per cobrir llargues distàncies.

Cal recordar que el recinte portuari castellonenc va tancar 2015 amb un creixement acumulat d’un 19,98 per cent més respecte a l’any anterior, triplica així la mitjana del creixement del sistema portuari. Durant eixe període es van moure 486.733 tones de carregament rodat, enfront de les 405.668 de tot el 2014. Així, el tràfic Ro-ro se situa com el quart més important de PortCastelló després dels granels líquids, sòlids i mercaderia general.

Les xifres revelen la importància del port de Castelló per a les empreses ha assegurat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, i el situen com a “essencial en la generació d’ocupació i riquesa a la província de Castelló”.

Vull rebre les notes de premsa